17 Ocak 2021 - Pazar

SAĞLIKTA BATMAN'IN ALTIN YILI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman bu sütunlarda memlekette gördüğümüz birçok eksiklik ve gelişmelerle sizlerle beraber olmaya çalışıyoruz. Yıllar önce hak edilen,  yıllarca ihmal edilen ve uzun uğraşlar sonucu kazanılan hizmetlere sonunda kavuşabildik. Elbette, bu hizmetleri sunan ve destek verenleri unutmamak gerek. Şehrimiz kenetlenirse daha fazla kazanımlar elde edebilir.

Geçtiğimiz hafta içinde, Batman AK Parti il teşkilatı Batman basınıyla bir araya gelerek son dönemlerde Batman'a kazandırdıkları, başta sağlık olmak üzere birçok yatırımı değerlendirdi. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı M. Akif Gür’ün de katıldığı 2020’ye dair değerlendirme toplantısında, yapımına daha önce başlanan ve Batman Bölge Devlet Hastanesi bitişiğindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürülmesi ele alındı. Sason, Beşiri ve Hasankeyf Devlet Hastanelerinin yanı sıra Batman'daki semt polikliniklerinin pandemi döneminde hizmet sunması ise büyük bir şans olarak değerlendirildi. Güney Çevre yolundaki 500 yataklı yeni hastane projesinin de önümüzdeki aylarda tamamlanacağına dikkat çekildi. Ayrıca, bu süreçte eski SSK Hastanesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin de 160 yataklı 'Batman İluh Hastanesi' statüsüne kavuşmasıyla birlikte 300 yatak kapasiteli bir hastaneye dönüştürülmesi ve 500 yataklı yeni hastanenin temellerini atmanın hedefleri arasında yer aldığını belittiler.

AK Parti Batman İl Başkanı M. Akif Gür, 2020 yılında Türkiye ve Batman’ın sağlık alanında çağ atlatıldığının altını çizerek, ''Artık Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi değil. Batman geçmişinde sağlıkta büyük sıkıntılar yaşadı. Yeterli derecede sağlık yatırımları olmadığından vatandaşlar başka illere sevk edilmek zorunda kalıyordu. Bundan böyle zorunlu olmadıkça dışarıya sevkler olmayacak. Batman artık çevre il ve sınır ülkelerine bile sağlık hizmeti verecek düzeye gelmiştir'' dedi.

Hepimizin malumu, gerçekten Batman geçmişte sağlıkta çok sıkıntılı günler yaşadı. Yıllarca, 1950 ve 1960’lı yılların yapımından kalma sağlık tesislerinde ve çok az sayıdaki yatak kapasitesiyle hizmet alabildi. 2020 yılında ekonomi ve sağlık açısından çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. Ama yine bu yılda Batman merkez ve ilçelerinde açılan sağlık yatırımlarıyla bu sıkıntı çok hissedilmedi. Birçok alanda eksiğini gördüğümüz yatırımların yanında bu yatırımların takdir edilmesinin gerektiğinin inancındayım.

AK Partili Özdemir ve Gür'ün toplantıdaki, ''Şehir dışında görev yapan Profesör ve Doçent ile yetenekli hocaların artık Batman'da kendi vatandaşlarına hizmet edebilir’’ çağrısına ise tam destek veriyorum. Toplantının özetine bakacak olursak, sağlıkta Batman’ın altın bir yıl geçirmesinin yanında sağlıkta yeni hedeflerin olması ise memleket için olumlu bir gelişmedir.

Batman artık petrol dışında adının özleşeceği alanlara sahip olmalıdır. Bu sağlık, eğitim, spor, sanayi veya tarım olabilir. Asıl mesele hızla gelişen bir şehrin doyacağı bir alanın olmasıdır. Petrol sektöründe o eski şaşalı günlerden oldukça uzağız. Yeni istihdam yaratacak alanlara ihtiyacımız var. Sağlıkta ciddi adımlar atılıyorken daha da üstüne gidip sağlık kente dönüştürülebilir bu kent.

Batman’ın arzu edilen yerlerde olması için kentin bütün dinamiklerinin kenetlenmesi gerekiyor. 3-5 isimle olacak iş değil bu. Her söze her fikre açık olunmasıyla oluşacak ortak bir karar ile sözün geçeceği yerde topyekûn hareket edilmesi gerekiyor.

Sağlıkta altın bir yılı geride bıraktık. Darısı eğitimimizin, sanayimizin, sporumuzun ve tarımımızın başına.

Sağlıklı bir hafta dilerim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları