07 Mart 2022 - Pazartesi

19 YAŞINDAYIZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 6 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yıllarca emek verdiğiniz gözünüzden bile sakındığınız markalar kendi bedeniniz ve evladınız gibi olur. Temelini attığınız ve uğrunda büyük emekler verdiğiniz bir eseri elbette gözünüz gibi sakınırsınız her şeyden tıpkı  8 Mart 2004 tarihinde günlük olarak yayına başladığımız 'PETROL' gazetesi gibi.  18 yıl önce küçücük bir bebek iken sonraki yıllarda bir fidan iken şimdilik 19'luk bir genç artık ' Petrol'. Yarının bir ağacı, sonrası çınarı olmaya aday gazetemiz koca 18 yılı geride bıraktı. 19 yaşına girmenin mutluluğunu yaşayan ve kentin sembolü olarak bilinen kara altın 'Petrol' isminin bize ayrı bir heyecan verdiğini belirtmek istiyorum. Kentin sembolü konumundaki bir çok markanın da bu ismi taşıması yaşadığımız coğrafyanın ve Batman sevdasından olsa gerek.

Batman Petrol Gazetesi olarak her ne kadar 19 yıl olarak yayında isek mesleğe 40 yılımı verdiğimi belirtmek istiyorum. Aile ve büyüğümüz meslek büyüğümüz rahmetli Enver ağabeyimizin öncülüğünde basın mesleğine atıldığımız yıllarda teknoloji ve basım sektörü 1980'li yıllarda bu kadar gelişmiş değildi. O yıllar gazetenin tüm sayfaları tek tek dizilen hurufatlardan oluşurdu. Kısa bir süreden sonra ofset tekniğiyle baskıya sunulan gazeteler gibi kentin sembol ismi olan Batman 'Petrol' gazetesi de yılar öncesinde bu sisteme geçmiş durumda. Gazete baskısı yanında internet sayfasıyla yurt içi ve yurt dışındaki binlerce okuruna ulaşmanın da ayrı bir gururunu yaşıyor. Mesleğe başladığımız günden bu 'sadece halkın gazetesi' sloganıyla sadece halkın ve haklının yanında olmayı ilke edindik. Hiçbir zaman siyahı beyaz, beyazı da siyah göstermedik. Göstermeyeceğiz de. Batman'a en ufak bir katkı ve hizmeti sunan kişi ve kişilerin hizmetini layıkıyla kamuoyuna sunarken, sadece gösteriş olsun diye beyanatlarda bulunanları gazete sütunlarımıza taşıma gereği bile duymadık.

                                              

Gazete olarak spor, siyaset, ekonomi ve yaşam alanlarında olup bitenleri tüm çıplaklığıyla okurlarımıza sunmanın heyecanını yıllardır yaşmaktayız. Bu mesleğin çok meşakkatli olduğunun altını çizerken okurlarınız tarafından takdir edilmeniz sizlere tüm sıkıntıları unutturuyor.  Gazetemizin kuruluşundan bu güne bir çok muhabir, yazar ve gazeteci dostlarımız bizden desteklerini esirgemedi. Bu mesleğe başladığımız günden bu yana meslek büyüklerimizden çok şey öğrendik. Meslek büyüğümüz olan ve Konya’dan yazı yazan duayen gazeteci Latif Yıldız, gazetemize zaman zaman yazarak desteklerini sürdürürken Batman’da gazetecilik ve radyoculuğundan beri takdir ettiğim ve yazılarından vazgeçmediğim can dost olarak gördüğüm sevgili Mustafa Seven’i gazetenin yıldönümlerinde olmasını istediğim kalemlerden biri. İsimsiz kahramanlarımızın adını buradan açıklamadan  desteğini aldığımız kardeşlerimiz ve geçmişte emek verenlerimize huzurlarınızda teşekkür ederken, aramızdan ayrılıp ebediyete göçen emektarlarımızı da rahmetle anıyorum.

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde kurulan ve ismini kentin sembolü olan 'Petrol'den alan gazetemiz kentteki sorun ve aksaklıklarında duyarlılığı ön plana alarak vatandaş ve yetkililer arasında köprü görevini de ilke edinmiştir. Meslek büyüklerimiz ve basın ilkelerinden asla ödün vermeden 4 binlere varan sayımızla yaşanan tüm sıkıntılara rağmen okurlarımıza ulaşmanın gururunu yaşamaktayız. Geçmişten bugüne gazetemiz sütunlarına sizler için emek veren yazar-muhabir ve tüm emekçilere huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Hayat yolundaki birçok inişte elbette zorlukların olabileceği ve önünüze nelerin çıkabileceğini tahmin etmek elbette mümkün olmadığı hepimizin malumu. Gazete olarak daha güzel günlere ve halkımızla her gün buluşmak en büyük dileğimiz...

YEREL BASIN CAN ÇEKİŞİYOR

Konu basınla açılmışken meslekte yaşanan bir çok sıkıntının yaşandığını belirtmek istiyorum. Son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir çok sektörün yanında basın sektörü de zorlu bir süreçten geçmekte. Gazete ve matbaa baskılarında kullanılan kağıt-kalıp gibi bir çok malzemenin tamamen ithal edildiğinden ve fiyatların 5-6 kat artışından ötürü bir çok gazete yayın hayatına nokta koymak  zorunda kaldı. Abone, ilan, reklam gelirlerinin tamamen bitmesinden sonra yerel basının yaşaması sadece mucizelere kalmış bir durumda ne yazık ki.

Türkiye genelinde yayınlanan bir çok gazete artan girdi fiyatlarından ötürü yayınını yürütemez hale geldiğinden işi bırakmak zorunda kaldı. Yayınını devam eden gazetelerin de kendi yağıyla kavruldukları ve işletmecilerinin kendi imkanlarıyla yayınlarını sürdürdükleri, emeklilik veya cebindeki sermayeyle günü atlattıkları en büyük gerçek. Gidişatın böyle devam etmesi halinde bir çok gazetenin daha kapanmaması içten bile olamayacak. Bunun sonucunda yine binlerce basın emekçisi de işinden olmuş olacak.

Sıkıntılı bu sürecin bir an bitmesi dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları