29 Aralık 2019 - Pazar

Konut fiyatları nereye gidiyor?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman'da daire ve arsa fiyatları gün geçtikçe tavan yapıyor. Nüfusu 600 bine dayanan kentte daire fiyatları Başkent Ankara ve Antalya ile aynı rakamlarda. İmarda yaşanan sıkıntılar ve girdi fiyatlarına yansıyan dalgalanmalar sonucu yapımına yeni başlanan inşaatlarda daire fiyatları 500 ila 550 bin TL arasındaki rakamlara yükselebiliyor. Son dönemlerde 'Tekstil Kent' ismiyle anılan Petrol şehri Batman'da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar filizlenirken  üretim ve istihdam alanlarının yetersizliğinden işsizlikteki şehirlerin başında yer alan kentimizde konut ve emlak fiyatlarına akıl erdirmek zor.

Daire fiyatlarının 250 ila 550 bin TL’den alıcıya sunulması, kiralarında ortalama 1000 ila 1700 TL arasında olması vatandaşları kara kara düşündürüyor. Denizi, boğazı, ormanı, yaylası olmayan bu şehirde bu fiyatlar hayretle karşılanıyor. Eğitim şehri olan Eskişehir, Başkent Ankara'nın Çankaya ve Tunalı'daki, turizm cenneti olan Antalya'da daire fiyatlarıyla yarışan Batman'ın hangi özelliği daire fiyatlarını astronomik hale getiriyor? Kentin en gözde semti olan Gültepe ve Çamlıtepe'deki Sanayi Sitesi ve mezarlık manzaraları mı? Yeni yapılan inşaatlarda site anlayışı, yeşil alan ve sosyal donatılarından mahrum olan dairelerin alıcı bulması da enteresan değil mi?

İNŞAAT SEKTÖRÜ SIKINTILI                                       

Piyasaya katkı sunan inşaat sektörü  bir çok alanı da olumsuz etkiliyor. Demir, çimento, yapı malzemeleri, nakliye gibi iş sektörlerini olumsuz olarak etkileyen inşaat sektörünün arsa fiyatları ve imar alanlarının yetersiz olduğundan kaynaklandığını belirten müteahhitler, arsa sahiplerinden sitemkar. İnşaat sektörünün, piyasalardaki dalgalanmalar ve fiyat artışlarıyla birlikte durma noktasına geldiğini ifade eden müteahhitler, “İmar alanları uzun süreden beri sıkıntılıydı. Kentin en önemli konularından biri olan imar konusu yeni gündeme geldi, Soruna geç el atıldı,  Farklı mahallelerde imara açılan alanlar için yapılanmalara devam edilecek. Bizim de sıkıntımız, arsa sahiplerinin yüzde 45 ila 50 oranında pay istemeleridir. Hasankeyf ve TOKİ yolundaki alanların altyapısı olmadığından tercih edilmemekte. Bu faktörlerde fiyatlara yansımaktadır'' dediler. Adeta tüketim şehri olan Batman'da emlak ve daire fiyatlarının tavan yapması vatandaşı, 'Taşı-toprağı altın Batman' demekten kendilerini de alamamakta. Dileğimiz yeni açılan imar alanlarının şehircilik kurallarına göre imar edilmesi ve vatandaşın da bütçesine göre alanların açılması.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları