26 Şubat 2022 - Cumartesi

ZOR GÜNLER VE BATMAN BASKET TAKIMI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaşanan salgın hastalık önce ve sonrası daha da zorlaşan hayat koşulları vatandaşı daha da zora bıraktı. Yaklaşık olarak son 4-5 yılda yaşananlar adeta insanları hayatından bezdiren bir hal aldı. Döviz ve altındaki sert çıkış ve inişlerden sonra akaryakıt ve gıda ürünlerinin gün be gün artması bir çok sektördeki esnafın daha da zorlu günler geçirmesiyle imalathane ve küçük esnafın kepenk indirmesine neden olurken, vatandaşın mutfağındaki yangının gün be gün büyümesine de neden olmakta.

Vatandaşın alım gücünün tamamen ortadan kaybolduğu iğneden ipliğe tüm ürünlere yapılan zamlarla vatandaş çarşı-pazara inemezken doğalgaz  ile elektrik faturalarının da cep yaktığı şu günlerde Batman'da bir çok işyeri sahibi ticaret hayatına nokta bırakıp kepenk kapatma yoluna gidiyor. Daha önceki zamanlarda kentin birçok cadde ve sokağında kiralık ve satılık dükkan-işyeri bulunamazken şimdilerde bir çok işyerinde, ‘devren satılık’ veya 'kiralık' pankartlarıyla dolu.

Kentte ticaretle uğraşan bir çok esnaf, elektrik faturalarının kira ve giderlerini ikiye katlayan faturalar karşısında ticari hayatlarını sürdürecek güçlerinin kalmadığını dile getirirken, iş dünyası ve STK'ların basın bildirilerinde ise zamların geri çekilmesi istenmekte. Gündem ile ilgili Batman'daki bir çok siyasi parti temsilcileri de çarşı-pazar ve vatandaş ziyaretlerinde tek gündemin 'zam' olduğunu belirtiyor. Son zamanlarda Batman'da tekstil sektöründe çalışan sayısı 30 bin kişinin çalıştığı ve bu işyerlerinin de enerji ve girdi fiyatlarının altında kalkınamaz bir hal aldığını belirten işverenler ise bunun böyle devam etmesi halinde fabrika kapılarına kilit vuracaklarını dillendirmekte. İşsizlikte Türkiye illeri sıralamasında en üst sıralarda yer alan Batman'da mevcut bir kaç işyerinin kapanmasıyla daha da zor duruma düşecek ne yazık ki.

İstihdam ve iş sahaları istenilen düzeyde olmayan Batman'da inşaat sektörü dahil bir çok alanda durgunluk yaşanmakta. İnsanların alım gücünün  kalmadığı dayanıklı tüketim malları ve bir çok ürünün 3 ve 4’e katlandığı bu ortamda vatandaş, günden güne artan hayat pahalılığı karşısında ne yazık ki zor günler geçirmekte.

BU TAKIMA BİRAZ İLGİ LÜTFEN

Nüfusunun 600 bini geçtiği Batman'da belki de bir çoğumuz bu takımın olduğundan bile haberdar değiliz! Evet Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 1. liginde mücadele eden Batman Engelliler Spor Kulübünden söz ediyorum. Bir ilin en büyük reklam araçlarından biri de o ilin spor takımlarıdır. 16 yılı aşkın süredir kurulan ve son 3 yıldır Türkiye Bedensel Engelliler 1. liginde mücadele den Batman takımı ne yazık ki istenilen ilgiyi bulamıyor.  Bir çok kentin takımı maçları sırasında kentin protokolü, STK’sı ve seyircileri tribünleri tıka basa doldururken, Batman ne yazık ki bu görüntüden çok uzak.  Grubunda İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Hatay gibi profesyonel takımlarla kapışan sınırlı imkanlarla ligin ortalarında tutunmaya çalışan Batman ekibinin moral ve desteğe ihtiyacı var.

Batman Valiliği desteği, TÜPRAŞ sponsorluğu ve Gençlik İl Müdürlüğü'nün ulaşımını sağladığı bu takımın Batmanlı iş  insanlarının da desteğine ihtiyacı var. Deplasman maçları bir tarafa kendi evinde yaptığı maçlarda da sessizliğin hakim olduğu tribünler bomboş.  Batman formasının hakkını veren ve morale en çok ihtiyacı olan bu engelli kardeşlerimizin yanında olmak elbette bizlere düşüyor. Batman Bedensel Engelliler takımına biraz ilgi ve alaka bizlerden bir şey kaybettirmez.

Güzel günler dileğiyle...

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları