15 Nisan 2018 - Pazar

GEÇ UYANIYORUZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz hafta bilindiği gibi ilimizin üniversitesi için en büyük isteği Tıp Fakültesi’ydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’e Tıp Fakültesini hediye etmesi bir anda toplumumuzu hareke geçirmeye neden oldu. Gerek Milletvekillerimizin, Valimizin, Rektörümüzün büyük mücadele verip alamadıkları Tıp Fakültesinin Siirt’e layık görülmesine elbette ki karşı değiliz ama biz atı alanın Üsküdar ’ı geçtikten sonra uyanma gibi bir sorumuzun olduğu da gün yüzüne çıkmış bulunmaktadır.

600 Bine yaklaşan nüfusuyla, ulaşım avantajıyla her bakımdan Tıp Fakültesini hak eden bir ili göz ardı etmek tüm Batman halkını derinden üzmüştür. Nüfusu Batman’ın yarısı kadar olmayan illere reva görülen Tıp Fakültelerinden Batmanın nasibini alamaması bizleri de son derece üzmüştür. Kusura bakmasınlar ama Vekillerimizin böylesi kazanımlar hakkında ilimize bir şeyler kazandırmamasına son derece içerlenmemek elde değildir.

Her ne kadar sayın Valimizin Batman’ın da Tıp Fakültesini alacağını söylüyor olsa da bunun bir umuttan öteye gidemeyeceğini düşünüyoruz. Bizler zaten yıllardır hem TPAO’nun küçültülmesi konusunda, hem 500 yataklı hastane için ve özellikle Tıp Fakültesi için sesimizi galiba yeterince duyuramıyoruz gibi geliyor bize. Ne zaman ki umutlarımızın sona ermesi kesinleşirken saman alevi gibi bir parlamaya kalkışıyoruz. Bizler böylesine aciz bir mücadele verirsek bizim alacaklarımız daha çok önem arz eden hizmetler elimizden kaçacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. STK ve Vekillerimiz şimdi çaresizce Tıp Fakültesinin de olması için hareke geçmişler ama unutulmasın ki atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiştir. Artık bizim çabalarımız yine de sözde kalacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

SİNEMA MI, CAMİ Mİ?

Batman’ın daha önce Yılmaz Güney adı verilen ve Atatürk parkında bulunan yerde hizmet verilirken yangın sonucu enkaza dönüşmüştü. Daha önce onun yerine daha modern bir sinema salonunun yapılacağı söylenmişti ama son zamanlarda buranın sinema mı, cami olarak mı inşa edilmesi tartışmaları başlatıldı. Hiçbir zaman camilere karşı olmadık Bizler Müslümanlar olarak ibadethanelerimize son derece saygı duyarız. Gelişmekte olan ve her geçen gün büyüyüp büyükşehir olma yolunda emin adımlarla yoluna devam eden Batman’da bir sürü camimizin olması bizleri mutlu etmektedir.

Ancak Batman’a modern bir sinema salonunun da gerekli olduğu gerçeğine işaret etmekte yarar görüyoruz. Batman’ın büyükşehir statüsünü kazanabilmesi için her türlü gereksinimin oluşmasında yarar olacaktır. Bu yüzden böylesi tartışmaların son derece yararsız olduğunu ifade etmek isterim. Halkımızın da modern bir sinema salonunu hak ettiğine inanıyorum. Yetkililer elbette ki Batman’ın yararını, neyi yapacaklarını çok iyi bilirler ve önemli olan Batman’ın artık layık olduğu mertebeye ulaşmasıdır. Batman kısır döngülerle çok yılları kaybetmiştir. Bırakalım yetkililerimiz neyi Batman’a uygun görürlerse onu yapsınlar diyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları