07 Şubat 2018 - Çarşamba

KALDIRIM KARARLILIĞI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bizler yerel basın olarak gazetelerimizin her nüshasında yereldeki sorunlarımızı dile getirir, yetkililerimizin dikkatine sunarız. Batman son yapılan çalışmalarla artık bir şehir görünümüne kavuşturulmuş ve kendimizi büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kentin yaşayanları olarak görme umuduna kapılmış bulunma nüfusu 600 bine dayanan kentin eskiden “mega köy” görüntüsünden kurtulduğunu hissettiğimiz Batman’da artık yaşayanlar olarak birer kentli olma kültürünü de edinmemiz gerektiğine işaret etmek isterim.

Petrol kenti olarak tanımlanan Batman artık mega köy görüntüsünü geride bırakmış mega kent olma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmeye başlamıştır. İşte böylesine bir gelişimin yaşandığı Batman’da Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, özellikle kentin kanayan yarası halin gelen ve yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaldırım işgali alışkanlıklarından kurtulamamışlığımız görünce kararlı bir şekilde yeni bir uygulama başlatarak kaldırım işgallerine son verilmesi konusunda kesin kararlılığını ortayla koymuş bulunmaktadır. 

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, hafta içinde yaptığı basın toplantısında bu konu üzerinde kesin kararlılıkla mücadele edeceklerini söyledi. Aksoy, yaptığı açıklamada, “Kentimizin en önemli sorunlarından biri kaldırım işgalleridir. Batman bir köy ya da kasaba değildir. Türkiye’nin cennet bir köşesinde yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Burayı yaşanmaz bir hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Kaldırım işgalleri bölgemiz ile kentimiz içinde ahlaki bir durum değil. Kaldırımlar yayaların geçiş güzergahlarıdır ve bu güzergahları ürün teşhiri yerine çevirmenin bir anlamı yoktur. Yolda geçen bir bayan düşünün kaldırımlara konulan ürünler yüzünden yolunu değiştirmek zorunda kalmaktadır. Kaldırımlara gıda, araç, sebze-meyve dizilmişlerin görüntüsü pek de hoş değil. Kentte yaşıyorsak kentli gibi yaşamak zorundayız” diyor.

Aksoy’un sözlerine katılmamak elde değil. Yıllardır kaldırımlara konulan ve adeta kaldırımlarda teşhir edilen emtialar yüzünden kaldırımlar ne yazık ki tamamen bu tür ürünlerle işgal edilmiştir. Ülkemizin hiçbir ilinde ya da ilçesinde böylesine hoyratça kullanılan kaldırımlar göremezsiniz. Belediyenin aldığı bu karar artık kaldırımların işgal edilmesine engel olacak ve alınan önlemlere rağmen kaldırım işgalinde ısrar edilmesi halinde ağır cezai müeyyidelerin uygulanacağı açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bizler de gerek esnaflarımızın ve gerekse de vatandaşlarımızın alınan bu karardan mağduriyete uğramamaları için uygulamalara kesinlikle riayet edilmesinde yarar olacağın düşünüyoruz. Belediyenin bu konuda son derece kararlı olduğu gerçeğine tanık olduk ve bizlerde vatandaşların alınan kararlara uymaları halinde yılların alışkanlıklarından vazgeçileceğine inanıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları