13 Mayıs 2023 - Cumartesi

SEÇİMİN ARDINDAN

SEÇİMİN ARDINDAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Aylar öncesi başlatılan seçim çalışmaları nihayet tamamlandı ve vatandaş seçimini yaptı. Batman'da günler öncesi yapılan seçim kampanyası dahilinde Milletvekili adayları deyimi yerindeyse kent merkezi, köy ve kırsalda ayak basmadık yer bırakmadı. 14 Mayıs seçimlerinde her ne kadar geçmişteki seçimler havası yaşanmamış olsa da kentin Diyarbakır caddesinde seçim lokallerinde hareketlilik yaşandığına da yeniden şahitlik ettik.

Uzun zamandan beri tartışılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ülke genelinde olduğu Batman'da da yapıldı. Seçim çalışmaları öncesinde onlarca bürokrat, iş insanı ve siyasetçinin Milletvekilliği adaylığı öncesinde de her zaman olduğu hareketlilik ve yoğun başvurular yapılmış olsa da yine de geçmişteki gibi yoğun talepler olmadı bazı partilere! (bazı demirbaşlar) hariç. Bunun nedeni ise partilerin öncesinde belirlediği isabetli adaylardı. Seçim süreci öncesi bir çok siyasi parti yöneticileri metal yorgunluğuyla sahaları unuturken seçim sayesinde sahalara inerken, dava adamı olarak ta bilinen Milletvekili de seçime son iki gün kala bir ilçede seçim çalışmasına katılabildi.

Uzun zamandan beri yerinde oturup hiç bir icraat sahibi olamayan İl Başkanının da yaşananlardan bir ders alır mı bilemem. İktidarda olduğu sürece el üstünde tutulan, yağcı ve yalakaların ilgi odağı olan İl Başkanı ve Milletvekillerin neden 'tek' başına ortada kaldıklarının muhasebesini iyi yapmalı. İletişimden uzak, pozitif ayırımcılık yapan siyasetçilerin sonu böylesi yalnızlığa mahkum olacağı belliyken onların da tek hesabı sermayelerine daha da güç katmak oldu ne yazık ki. Neyse ki yeni dönemde bazılarının da dönemi kapanmış oldu.

KENTİN EN BÜYÜK SORUNU!

Günden güne büyüyen ve nüfusu 650 bini aşan Batman'da onlarca sorunun yanında işsizlik en büyük sorun. Zamanında bölgemizdeki bir çok ilin önünde olan Batman ne yazık ki son dönemlerde birçok ilin çok gerisinde kaldı. Yanı başımızdaki en yakın iller bile yatırım üstüne yatırım alırken bizde de işsizlik rakamları gittikçe artarak katlanıyor. Turizmden, eğitime, tarımdan, sağlığa, sanayiye hangi alana bakarsanız bakın çok ama çok gerideyiz.

Seçim çalışmaları öncesi sahada olan bir çok milletvekili adayı da bunu çalışmaları sırasında gördü, vatandaşların ve Batmanlıların en büyük sorununun işsizlik olduğu yönünde. Batman'dan Milletvekili adayı olmak için saha çalışmalarını sürdürdükleri sırada en çok talebin bu yönde olduğunu kendileri de görmüş oldu. Batman'da seçilen milletvekillerinin ideolojisi ne olursa olsun, bağlı olduğu siyasi parti hangisi olursa olsun bu kentin istihdam alanına büyük katkı sunmak en öncelikli hedefleri olmalı. Batman'ın elindeki tarihi ve kültürel değerler, tarım ve hayvancılık, ulaşım yönüyle bölgenin en cazip illerinden biri iken kentin ekonomisine katma değer katacak onlarca projeyle yüzlerce-binlerce aileye aş iş alanları işsizliği büyük ölçüde bitireceğine inanıyorum. Kimin düşüncesi ve fikirleri ne olursa olsun tek ortak yanımız 'Batman'ın menfaatleri olmalı.

Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları