10 Aralık 2017 - Pazar

KAPKAÇÇILIK DA NEREDEN ÇIKTI?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman diğer şehirlerde rastlanan kapkaççılık olayları pek yaşanmasa da son günlerde ilimizde de bunun gerçekleştirilmek istendiğine tanık oluyoruz. Kentimiz zaten hırsızlıktan muzdarip bir il olarak tanınmıştır ama kapkaççılık ile hiçbir zaman anılmamıştır. Özellikle bayanlara yönelik gerçekleştirilmek istenen kapkaç olayları son zamanlarda bayağı dillendirilmiş olmaktadır. Hırsızlık olaylarının ilimize kara bir leke olarak geçmesinin ardından şimdi de kapkaççılık olaylarının başlaması  vatandaşları büyük ölçüde rahatsız etmeye başlamıştır.

Huzur kenti olma adına yetkililerimizin büyük bir çaba içine girdiği bu dönemde gerek hırsızlık olayları ve gerekse de yeni türeyen kapkaççılık olayları için zaman geçirilmeden gereken önlemlerin alınmasında büyük yarar olacaktır. Son dönemlerde belirli bir değişime girmek ve huzurlu, yaşanılır bir kent olma yolunda emin adımların atıldığı dönemi yaşıyoruz ama gerek hırsızlık olayları ve gerekse de yeni başlayan kapkaççılık olaylarının başlaması nedeniyle ulaşılmak istenen amaca kara bir leke sürmek istenmektedir. Yıllardır acılar çekmiş, huzur ortamına özlem çekmiş bir kentin halkı olarak bizlere huzur vermeye çalışan, ilimizi cazip bir kent haline getirmeye çalışanların yolunu böylesi olaylarla kesmek isteyenlere asla taviz verilmemelidir.

Tüm halkımız olarak böylesi olaylara teşebbüs edenlere karşı birlik ve beraberlik içinde gereken önlemi almakta tereddüt etmemeliyiz. Kendileri için huzur ortamını bozucu olaylar yaratmaya çalışanlara karşı sadece güvenlik görevlileri değil, halk olarak bizlerinde karşı çıkma gibi bir sorumluluğumuzun olmasının gerektiğini vurgulamak istiyorum. Batman yıllarca acılar çekti, Batman yıllarca huzur ve kardeşliğin pekişmesi özlemini çekti. Batman halkı artık geçmişin silinmesini ve yaşamını sürdürmek zorunda olduğu kendi ilinde kuşkulara korkulara kapılmaksızın yaşamını sürdürmek istiyor. Bu nedenle birkaç kendini bilmezin teşebbüs ettiği böylesi olumsuz tutum ve davranışlara halk olarak bizlerinde karşı çıkması son derece önem arz etmektedir.

Bizler Batmanımızın hırsızlıklarla, kapkaççılık olaylarıyla anılmasından yana olmadığımızı ortaya koyma gibi bir özverimizin olmasında yarar olacaktır. Gerek emniyet güçleri ve gerekse de halkı bu konuya gereken hassasiyeti gösterip huzur ortamını bozmak isteyenlere karşı bir bütün olarak karşı çıkmamız ilimizi yaşanılır bir kent olma yolunda büyük aşamanın kazanılmasını sağlayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın yeter ki bu konuda gereken hassasiyeti halk olarak gösterme fedakarlığını ortaya koyalım. Hırsızlara kapkaççılara bu ilde şans tanımama adına elbirliğiyle yola koyulalım ve güzel ilimizde yaşamımıza güzelliklerle devam edelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları