10 Mayıs 2020 - Pazar

GİDİŞAT KÖTÜ!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son zamanlardaki tek gündemimiz ne yazık ki koronavirüs salgını. Yaklaşık iki aydan bu yana sık sık işlediğimiz konuların başında bu salgın hastalık geliyor. Batman olarak ne yazık ki her şeyi geriden takip ediyoruz. Tıpkı yatırımlardaki gibi. Daha önce de belirttiğimiz gibi sağlıkta, turizmde, eğitimde ve birçok alanda tüm bölgenin gerisinde olmaya devam etmekteyiz ne yazık ki.

Bir çok dünya devi ve kendilerini süper güç ilan eden tüm ülkeleri geride bırakan ülkemizde bu süreç çok iyi takip edilmekte ve çokta başarılı sonuçlar alınırken ilimizde maalesef bunun tersi yaşanmakta. İlk vakaların açıklandığı günlerde Batman’daki  tekli rakamlar maalesef ikili rakamlardan üçlü rakamlara ulaşmış durumda.  Batman’da vaka sayısının 7 oluşunun ardında rehavete kapılan birçok vatandaş savaştan zaferle çıkmış bir ruhla kendilerini birer kahraman ilan ederek kentin her noktasına döküldü ve bir anda vaka sayısı 7’lerden 400’lere geldi.

Konunun başında belirttiğim gibi biz bu kalabalığın hayra alamet olmadığını çarşıda araçların park yeri bulamadığını, Gülistan Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Alo Tevşo, Elma Sokağı, Tabla başı gibi alanlarda insan selinin yaşandığına dikkat çektik. İnşallah biz yanılırız ama bu tablonun tavan yapacağının da altını çizmiştik. Ve ne yazık ki biz tahminlerimizde yanılmadık.  Evet bir yandan bakıyorsunuz  milyonluk kentlerde vatandaşların yüzde 80’i kurallara harfiyen uymakta iken 600 bin nüfuslu şehrimizde ise yüzde 90’ı kural tanınmamakta. Çamlıtepe, Gültepe, Belde ve Kültür mahallelerinde bir çok alan kapalı ve insanlar etrafta görünmezken Çarşı merkezi ise insan seli. Bu ne rahatlık, bu ne cesaret.   Alınan bir çok tedbir karşısında hala bir çok vatandaş en işlek cadde ve meydanlarda  maskesiz ve sosyal mesafesiz hareket etmekte.

Dünyayı dize getiren coğrafya ayırımı yapmayan ve ülkelerin sağlık sistemini çöktüren bu hastalık karşısında kim ne kadar güçlü olabilir ki? Amerika Birleşik Devletleri’nde 80 bine dayanan ölü sayısı, Birleşik Krallık’ta 32 bin, İtalya’da 30 bini aşan ve onlarca ülkede binlerce can alan bu salgın elbette bir şaka değil. Ülkemizde ise gün geçtikçe iyileşen tablo karşısında Batmanlı vatandaşların böyle rahat davranması akıllara durgunluk verecek düzeyde. Yaklaşan bayramın zehir olmaması için tüm vatandaşların daha duyarlı olması gerekmekte.  Televizyon ve haber kanallarında tek gündem konusu olan bu salgından hepimizin ibret alarak daha sağlıklı kararlar vermemiz gerektiğinin inancındayım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları