07 Ağustos 2022 - Pazar

OLMASADA OLURDU!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Türkiye de üniversitesi olmayan il kalmasın diye Batman'a da yaptırılan üniversitenin varlığı yokluğundan daha beter bir durumda.  Konumu itibariyle üniversitenin kurulması uygun olmayan tek yerde inşa edilen bu eğitim  yuvası gün geçtikçe kan kaybetmekte.  Kuruluşundan  bu yana yanlışlar zincirinin devam ettiği üniversitede   Rektör ve kadro değişimi yaşansa bile kafa zihniyetinin değişmediği  tek gerçek.  

Batman Üniversitesinin  iki dağın arasına kurulması, kuşun uçmadığı kervanın geçmediği konumunun yanında Türkiye sıralamasında da gün geçtikçe en diplere aday üniversiteler arasında.  Kuruluşundan bu yana 3 Rektörün görev yaptığı ve gittikçe başarıdan uzaklaşan Batman Üniversitesinin başarısızlık sırrı donanımlı ve eğitimli kadro eksikliğinden kaynaklanmasına rağmen bu eksikliklerin  bir türlü giderilemediği en büyük gerçek.  Her şeyin toz pembe gösterildiği ama eğitim kalitesinin diplerde olduğu  bu gerçeği görmezden gelen yönetimi anlamak mantık işi değil. 

Başarının sırrı nitelikli kadrolardan geçer. Nasıl ki bir futbol takımının iyi transferler sonucu başarıyı elde ediyorsa ve puan cetvelinin en üst sırasında yer alabiliyorsa,  iyi bir teknik adam ile kaliteli sporcuları kadrosuna dahil etmediği sürece ligde tutunamayacağı bir gerçek ise eskiye döneceği de en büyük gerçek.  Kısacası güçsüz ve donanımı yeterli derecede olmayan bir kadroyla başarı elde etmek mümkün değildir.   Eğer güçlü ve donanımlı kadrolara sahip değilseniz yılın 365 gününde tanıtım kataloğu ve arama konferanslarını  (tam metin kitap) haline getirmekle başarıyı elde edemezsiniz. 

Batman  Üniversitesindeki başarı kataloglardaki gibi rengarenk değil ne yazık ki. Olumsuzluklarıyla onlarca yazı konusu olacak Batman Üniversitesinin durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtmek istiyorum.  Batman olarak bazı alanlarda istenilen düzeyde olamadığımızı normal karşılayabiliriz ama mesele eğitim olunca bu duruma göz yummak Batman'a en büyük ihanet olur. Kentimize en küçük bir yatırımı yapanın elbette ömür boyu iyiliğini unutacak değiliz ama üniversiteyi 'Kerbela' gibi alanda yapmak ve gelişimini engelleyen kişilerden de insanların sitemkar olduğunu hatırlatmak isterim.

Kısacası son yıllarda üniversiteler sıralamasında en diplere demir atan ve başarısızlığıyla içimiz yaralayan bu üniversitenin olmaması, olmasından daha iyi olur diye düşünüyorum.

ÖLÜM YOLUNA KİM ÇARE BULACAK ?

Yıllardır Azrail’in  kol gezdiği ve ölüm yolu olarak adlandırılan Batman-Beşiri arasındaki OSB yolunda ölümlü kazalar yaşanmaya devam ederken, 8 kilometrelik bu yola çözüm bulacak bir merci aranıyor. 10 yıldan bu yana kazaların en odak noktası olan ve yüzlerce kazanın yaşandığı bu güzergahta  kazaların ardı arkası kesilmezken bu ilde yöneticilik yapan onlarca kişi günü atlatmanın yolunu tercih etti. 

Batman-Beşiri karayolunda Organize Sanayi Bölgesinin hareketliliği de eklenince elbette kazalar kaçınılmaz hale gelmeye devam ediyor. Hatırlanacağı gibi önceki yıl Batman Organize Sanayi Bölgesindeki iş insanları  yolda yaşanan kazalardan dolayı olayı protesto yoluna dahi gitmişlerdi. Yaşananlara yine tepkili olan Organize Sanayi Bölgesindeki iş insanları yola bir an önce el atılmasının kaçınılmaz olduğunu  dile getirmekte.

Batman kent dışından Organize Sanayi Bölgesine uzanan bu kısa mesafedeki yol dört şeritten oluşurken yolda seyir halindeki onlarca araç çeşitli tehlikelerle burun buruna kalmakta.  Köy servis yolundan çıkan araçlar, düğün salonlarından giren ve çıkan araçlar, orta refüj ve herhangi bir kavşağın olmaması kazaların en büyük nedeni.   Ölümle biten kazaların önüne geçebilmek ve daha çok kazaların yaşanmaması için ölüm yoluna çare bulacak etkili ve yetkili aranmakta. Duyurulur.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları