15 Ekim 2019 - Salı

HAYDİ FUARA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

HAYDİ FUARA

Ekim ayının 17'sinde İnşaat, Tarım ve Gıda Fuarının ardından başlayacak Kitap Fuarı ve farklı etkinlikler ay sonuna kadar devam edecek. Petrol kenti  Batman, arzuladığı fuarlara  ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor artık. Son üç yıldır gelenekselleşen Batman İnşaat, Gıda ve Tarım Fuarı 3. kez Batman ve bölgeye kapılarını açıyor.

Start Fuarcılığın düzenlediği Tarım ve Orman Bakanlığı ile Batman Valiliği’nin desteğiyle,  Batman Belediyesi, BATSO, Batman Ticaret Odası, Batman Ziraat Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEP, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, ASKON, ASRİAD, MİSİAD, MÜSİAD ve TÜMSİAD'ın katkı sunduğu fuar İnşaat, Gıda ve Tarım sektörü liderlerini buluşturacak.

Ülke genelinde yılın farklı aylarında düzenli olarak yapılan fuarların kentimizde de sık yapılmasını temenni ediyoruz. Bu tür fuarlar şehrin ekonomisine katkı, turizmine de canlılık katıyor. Bölge ve şehrimiz açısından bu tür fuar ve etkinliklerin yapılmasını esnaf arzuluyor ve devamının gelmesini dilemekte.

Şehrimiz Türkiye'de işsiz sayısında ilk sıralarda yer almakta. Bu tür etkinliklerin istihdamın çoğalmasına işsizliğin de azalmasında önemli  rol oynamaktadır. Vatandaş-esnaf bu ve buna benzer fuar etkinliklerinin sık sık yapılmasının ekonomi açısından önemli katkı sunmakta olduğunu düşünüyor . Kentteki lokanta, otel, giyim mağazaları ve benzeri sektörler fuar hareketliliğinden ötürü canlılık kazanmakta.

Yarın kapılarını açacak olan 3 sektördeki (İnşaat, Tarım Gıda ve Mobilya) fuarına esnafların, işadamları ile Batman halkının büyük katılım göstermelerinin şart olduğunu düşünüyorum.

YİNE KATLİAM

Batman ve çevresinde uzun yıllardır Doğa ve canlı katliamı yapılmaktadır. Yapılan tüm uyarılara ve yasal işlemlere rağmen iki kuruş fazla para alabilmek için tarlalar yakılıyor. 1 dönüm tarla için de milyonlarca ekolojik dengeye katkı sağlayan canlılar yaşamaktadır. Ama insanlık ve vicdandan yoksun para düşkünleri  engel tanımadan canlıları öldürmeye ve biyolojik dengenin bozulmasına acımasızca devam ediyorlar.

Hayvanlar bir yana dursun, yıllarca genç-yaşlı ve çocuk demeden bu anızları yakarak insanları zehirleyenler en üst düzey yetkililer tarafından uyarılmalarına rağmen engel  tanımayarak yakıp yıkmaya devam ediyorlar. Geçenlerde bu konu  hakkında Batman Valisi Hulusi Şahin, komşu ilçe Bismil'e  bizzat giderek doğa ve insanlara zarar veren toprağın yakılmamasını Bismilli çiftçilerden rica ettiğini ve çiftçilerin de, “Biz Batman halkına karşı mahcubuz. Bir daha  anız yakmayacağız” demelerine rağmen yine Batman ve çevresi duman altı!

Batman halkının takdirini kazanan Vali Şahin'in anız konusundaki kararlılığını devam ettirmesini ve bu uyarılara uymayanlar hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını istiyorlar. Özellikle komşu ilçeler Bismil ve Silvan çiftçileri son günlerde yarım milyonluk Batman'ı adeta duman altı yaptılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları