22 Ekim 2017 - Pazar

BATMAN VE FUARLAR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da sevindirici gelişmeler ardı ardına gelişirken, ilimiz esnafının özellikle açılan fuarlara pek rağbet etmediğini görmek bizleri gerçek manada üzmektedir. Geçtiğimiz ay Batman Valiliği, Batman Belediyesi, BATSO ve KOSGEP gibi kuruluşların desteğiyle açılan İnşaat ve Tarım Fuarı bir bakıma büyük ilgi gördü. Batman Belediyesi Nevroz alanındaki Otogar bitişiğindeki 38 bin metrekarelik alanda dört gün süre ile açılan fuara gerçek manada büyük ilgi gösterildi. Geçen hafta Atatürk Parkında açılan ve ay sonuna kadar sürecek olan yöresel ürünler fuarı Batmanlı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, gün boyunca hareketliliğin yaşandığı mini fuar alanında gözlemlediğimiz tek üzüntü verici şeyin bu mini de olsa açılan fuara çeşitli illerden katılım olmasına rağmen ilimiz esnafının fuara katılmayışını üzülerek seyrettik.

Fuar alanının dar oluşundan mı katılmama gösterilmiş bilemem ama bilinen bir gerçek var ki o da birçok il kendi ürününü tanıtmak için kilometrelerce yol kat edip gelmesine rağmen bizim esnafımızdan hiç ama hiç kimsenin bu fuara katılmamasını son derece yadırgadım. Bu mini de olsa açılan fuara batman Esnaf Odaları ve esnaf temsilcilerinin katılmama adına kararı mı oldu bilemeyiz ama her ne olursa olsun bu fuarda bizim ilimizin de ürünlerinin teşhir edilmesi gerektiği kaçınılmaz olmamalıydı. İlimiz uzun yıllardır fuar özlemiyle yanıp tutuşuyordu da ayağımıza kadar gelen kısmeti neden böylesine hoyratça tepiyoruz doğrusun söylemek gerekirse anlamak mümkün değil. Ürün ve hediyelik eşya fuarı olarak Atatürk Parkında açılan mini fuarda bizim ürünlerimizin de teşhir edilmesi bizleri onurlandırır ve gururlandırırdı diye düşünüyorum. Katılmamalarının nedenleri ile ilgili mutlaka bir açıklama vardır buna da elbette ki saygı gösteririz.

KİTAP FUARI

Batman Valiliği öncülüğünde düzenlenen Batman 1. Kitap Fuarı Cumartesi günü Üniversitemizin merkez kampüsünde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açılışını yaptığı ikinci bir fuar gerçekleştirildi. Fuarlar şehri olmamız adına büyük gayret sarf eden başta Valimizi ve tüm ilimiz yetkililerini kutluyorum. Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde 80 yayın evi ve 82 tanınmış yazarın kitapları teşhir ediliyor. 29 Ekim tarihine kadar sürecek olan Kitap Fuarı’na kitapseverlerin büyük ilgi göstermesi son derece sevindirici bir olaydır.

Fuar kapsamında düzenlenecek olan imza günlerinde de yazarlar kitaplarını imzalamak için fuarda vatandaşlarla bir araya gelebilecek. Batman artık eski sessizliğinden kurtuluyor. Canlılık ve hareketlilik bizim için olmazsa olmazımız olmalıdır. İlimizde düzenlenecek olan etkinliklere vatandaşlarımız gereken ilgi ve alakayı gösterirse sanırım yetkililerimiz de buna sessiz kalmayacak, daha iyiye ve de daha güzele doğru birçok etkinliklerle bizleri tanıştırmayı hedefleyecektir diye düşünüyorum. İlimiz esnafları ve öğrencileri yapılan tüm etkinliklerde mutlaka ama mutlaka önemli rol almaları bizim için sevindirici bir gelişme olarak algılanacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları