22 Aralık 2018 - Cumartesi

İstihdam mahrumuyuz

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ülkemiz genelinde en fazla işsizi barındıran 4’üncü il Batman’dır. Neden böylesine bir mağduriyet yaşanmaktadır bilinmez ama bunun sadece hükümetle ilgisinin olmadığını, sözde bir sürü iş adamlarımızın dernekleri olduğu Batman’da neden hiç ama hiçbir zaman istihdama yönelik çalışma içine girilmez ve neden işsizlik konusunda bir çaba ve gayret sarf etmezler anlamak mümkün değil. Bir Kayseri örneğini verelim isterseniz.

Kayserili iş adamlarının tümü bir araya gelir, şimdi 12 yaşında olan çocuklarının gelecekte işsiz kalmaması için el birliği yapıp 10 sene sonra bitirileceği istihdama yönelik ya fabrikalar açarlar ya da iş yerleri hazırlığını kendilerine mukaddes bir görev olarak addederler. Batman’a baktığımızda lüks arabalar ve sayıları her gün artarak yükselen lüks konutlar yapılmakta ama bunun yananda varoşlarda adeta can çekişen yoksullarımız görmezlikten gelinmektedir.

Batman’da iş adamları olarak bu kente gereken istihdama yönelik bir efor sarf etmeleri beklenirken üzülerek ifade etmek isterim ki konuya ilişken hiç ama hiçbir çalışmanın olmadığını gözlemlemekteyiz. İş adamları denildiğinde bir ilin iş adamları olarak lanse edilenlerin bulundukları şehre en azından her zaman anılacakları eserler bırakmalıdır. Batman böylesi iş adamlarına hasret kalmıştır, iş adamımız çok ama iş veren yok. Bu yüzdendir ki gerek yerel basınımız ve gerekse de halkımızın tüm isteği güzelleşen şehrimizin ekonomik alanda da zenginleştirilmesi en büyük arzu ve isteğimizdir.

Batman gerçek manada Güneydoğu’nun parlayan bir yıldızıdır. Parlayan yıldız olarak anılırsa istihdamla da anılması gerektiğine inanıyorum. Özlenen ve beklenen jestlerin saygıdeğer işadamlarımız tarafından gerçekleştirileceği umudunu taşıyor şimdiden duyarlı iş adamlarımıza teşekkür bir borç bildiğimizi de ifade etmek isterim. Unutulmasın ki Batman’da işsize iş temin etmek koca bir ailenin tüm ezikliğini de ortadan kaldırıp onların da mutlu olmalarını sağlayacaktır. Yarınlarda istihdama yönelik sorunlarının ad olmadığı bir Batman’ı görmek hepimizin en büyük arzusu ve dileğidir.

 

HAMAL KENT

Son günlerde Batman’da Şubesi bulunan farklı iş adamları dernekleri istihdama yönelik sitemlerini dile getirmişler. Gazete sütunlarındaki boy boy açıklamalarını çok tuhaf buldum. Neden mi? Diyeceksiniz kuruldukları günden bu yana Batman ve Batmanlıya  umulmadık vaatler veren  bu dernekler hükümete yakınlıklarıyla da bilinmekteler. Yıllarca  Batman’a hayal edilemeyen vaatler sunan bu iş adamları dernekleri şimdi de işsizlikten yana açıklamalarda bulunmaktalar.

Tekstil alanlarının gelişimiyle Organize Sanayi Bölgesinin de gelişimiyle de işsizliğin önüne geçilebileceğini vurguluyorlar. Oysa ki, Batman’daki tekstildeki tek işlevi fason parça üretmektir. Fasonda parça başı 2 veya 3 TL’ye kaç eleman bulacaksınız? Tekstil şehrine fason parça ile üreterek mi işsizliğin ve istihdamın önüne geçeceksiniz? Bu alanda dünya devlerine karşı kafa tutan Bursa ve Denizli illeri gibi alt yapınız ve Organize Sanayi Bölgeniz mi var? Durup dururken hayal kurmanın da bir anlamı yok. Fason parça üreterek mi tekstil kenti olacağız? Kısacası Batman tekstilin hamal kenti olabilir, fason üretiminde İş Kur’un verdiği ücretlerle istihdam sağlanamaz.

Esen kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları