20 Aralık 2020 - Pazar

HERKES YAPTIKLARIYLA ANILIR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

       Kuşkusuz her kentin kendine özgü sorunları var. Sağlık, eğitim ve istihdam memleketimizin başlıca sorunları arasında yer alıyor. Batman'ın yıllarca sağlık alanındaki sıkıntıları 2020’deki yatırımlarla hafifledi. Sağlık alanındaki iyileşmede, devletin tüm imkanlarını kurallar içerisinde kullanarak halkın yararı için büyük emek veren siyasi ve bürokratları unutmamak gerek.  1990'lı yıllarda il statüsüne kavuşan Batman'da bir çok idareci ve bürokrat görev yaptı.  Kimi geçici projelerle günü kurtarmaya çalıştı, kimi de kalıcı projelere imza atmasını bildi. Yıllar önce Batman'a Devlet Hastanesi kazandıran dönemin ANAP Milletvekili Aydın Baran birçok platformda anılmaya devam ediyor. Öte yandan, yine ANAVATAN Partisi iktidarı döneminde Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Batman'a olan özel bir sevgisiyle şehre birçok değer kattı. Başta Batman Belediye Sarayı olmak üzere birçok yatırıma imza atan Hamidi, belediyecilik anlayışıyla da hala anılıyor.  Aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmayan Valilerden Haluk İmga ise büyükle büyük, küçükle küçük olmasını biliyordu ve her kesimin sevgi ve saygısını kazanan bir devlet adamıydı. Bilindiği üzere; Herkes yaptıklarıyla anılır. Ama iyi ama kötü...

       Yıllardır özlemi çekilen sağlık hizmetlerine nihayet kavuştu Batman. Elbette, yatırımlar kolay elde edilemez.  Hiç şüphesiz son dönemlerde Batman'a kazandırılan bu yatırımların arkasında yine iktidar partisi AK Parti’den Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı M. Akif Gür ile Batman'da iki yıla aşkın görev yapan gece ve gündüzünü sahada harcayan Batman Valisi Hulusi Şahin'in büyük çabaları var.  Hasankeyf, Beşiri, Sason hastanelerinin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin birleştirip ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çeviren bu ekibin büyük bir hizmete imza attıkları aşikardır.  Batman kamuoyunun taktir ettiği bu yatırımların devamı hepimizin tek dileği olacaktır.

YEREL ESNAFA DESTEK

       Koronavirüsten dolayı zor günler geçiren esnaf adeta can çekişmekte. Olması gereken kısıtlama ve uygulamalar en çok küçük ile orta ölçekli işletmeleri zora sokarken kahvehane, cafe, internet, lokanta, okul servisleri, kantin, kuaför ve düğün salonları gibi birçok sektörü de bitirme noktasına getirdi. STK ve iş dünyasının bu konuyu gündemlerinin ilk maddesi olarak benimsemesi ve esnafa destek vermeleri gerekmektedir.

       Birçok sektörde sıkıntılar yaşanırken diğer yandan küçük bakkal ve marketler de birer birer kapanmakta.  Ulusal marketlerin semtlere gelişi güzel şube açmasıyla birlikte küçük marketler ve bakkallar rekabet edemiyorlar. Elbette bu marketlerin kent merkezleri ve bazı bölgelerde şube açması çok doğal ama her sokakta peş peşe açılması yerel esnafı bitirdi diyebiliriz.

       Ulusal marketlerin her sokakta şube açmaması gerekiyor ve bunun önüne geçecek mevzuatların çıkması şarttır. Batman Esnaf Odaları Başkanı Salih Kaplan ile Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, kent ekonomisine hiçbir katkıları olmayan ulusal marketlerinin faaliyet alanları ile ilgili yasal düzenlemenin yapılmasını istediler. Dernek Başkanları, "Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık" sloganıyla vatandaşları yerel bakkal ve marketlerden alışverişe davet ettiler.

       Bu zorlu süreçte kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yerel esnafa hepimizin desteği şart.

       Mutlu bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları