22 Aralık 2019 - Pazar

ANLAMLI TOPLANTI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz hafta Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz, Başkan Yardımcıları, Belediye Basın Müdürü ile Batman'daki yerel  gazete sahipleri  ve temsilcileri katılım göstermişlerdi.  Eş Başkan Demir, her ay düzenli olarak çeşitli alanlardaki meslek gruplarıyla toplantı yapıp meslekle ilgili sorun ve sıkıntılarını dinlemek amacıyla bu toplantıya basının da sıkıntılarına ortak olmak için bir arada olduğunu dile getirmişti.  Evet,  belki de Batman Belediyesi tarihinde ilk kez böyle bir toplantı yapılmıştı. Ben de bundan ötürü yapılan toplantının anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum.

Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizden dolayı bütün sektörlerde sıkıntılar yaşanmakta.  Bunlarda biri de elbette basın sektörü. Kağıt, kalıp, kimyasal ürünlerin yanı sıra katlanan fiyatların karşısında  Türkiye'de yerel basın artık kapanmakla yüz yüze. Renkli ve Pazar günü yayın yapan onlarca gazete de bu lükslerinden vazgeçti.  Yerel basının ayakta durmaya çalıştığı şu günlerde bu toplantının yapılması da elbette anlamlıydı ama gelin görün ki birileri konuyu nasıl da saptırdı? Oysa basın temsilcileri, Batman Belediyesinin düzenlediği toplantıya davet üzerine katılmışlardı. Neymiş  basın mensupları kendilerine iş talebinde bulunmuş! Bunu yazan bir yana konuyu anlamadan uzaktan kumanda ile destek mesajları verdi.  Bunlar devlet kurumlarında memur statüsünde devletin maaşını alarak ama yerine gelince de ben 'gazeteciyim' diyen ve gazeteleri basamak olarak kullanan her konuda her şeyi bilenler ve 'ben' söyledim, 'ben' yazdım diyenler.

Batman'daki yerel gazeteler kendi yağıyla kavrulmaya devam ederken başta Valiliğin desteğiyle İl özel İdaresi ile Batman Belediyesinin ve farklı bir iki kurumun abone desteğini almaktalar.  Kentin tüm sorunlarını kendi sorunu bilen ve har alanda sahada olan basın emekçilerinin tek amacı 'Batman'dır. Bu alandaki bir çok arkadaş  yıllarca mürekkep ve kurşun kokusuyla mesleğini icra etmekteyken birileri de masa başında ve akıllı telefonlarıyla yorum ve eleştiri yapabiliyor. Tıpkı İstanbul'da yapılan 'Batman Tanıtım Günleri ' gibi gelip alanı görmeden ziyaretçi sayısına bakmadan verilen emeğe saygı göstermeden yargısız infaz yoluna gittiler.

Aslında şunu belirtmekte yarar görüyorum. Bizim hiç kimseyle bir savaşımız da bir rekabetimiz de yok. Hedefimiz kendimiz için değil, kentimiz için çaba ve emek vermeyi prensip edinmişiz. Hiç kimseden hiçbir talebimiz olmamıştır ve olmayacakta. Meslektaşlarımız ve bizim de görüşümüz Batman'daki bir çok kurum ve kuruluş kentteki esnaflardan ihtiyacını karşılamalı. Çükü Batman'daki esnaf bu şehrin sorunlarıyla ilgili iyi de, kötü de olsa bu şehrin havasını hep beraber soluyoruz. Ne acıdır ki, Batman'da ki bir çok kurum ve kuruluş dışarıdaki esnaf ile iş yapmakta ve hala bu sistem devam etmektedir. Basın bunu dillendiriyorsa yanlış bunun neresinde?  Yerel basın, vatandaş ile kurumlar arasında köprü vazifesini yapmakta, kimseden bir beklentisi olmadı olmayacakta.  Dışarıda olupta mesleği hobi olarak ve canı istediğinde de ben gazeteciyim diyenler öncelikle kendi alanında insanlara faydalı olsun.

Güzel bir hafta dileğimle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları