29 Nisan 2023 - Cumartesi

NASIROĞLU AK PARTİYE UMUT OLDU

NASIROĞLU AK PARTİYE UMUT OLDU

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

2017 Yılında metal yorgunluğu gerekçesiyle AK Parti Genel Merkezince istifası istenen İl Başkanı Diyaddin Uçar'ın ardından göreve gelen Murat Güneştekin'in de 2018 yılında Batman Belediye Başkan adayı olmasıyla boşalan İl Başkanlığına atamaları yapılan ekip 5 yıldır yerinde saymaya devam ediyor. Bunu sadece ben değil, Batmanlı vatandaş ve bir çok partili söylüyor. Yıllardır aynı kalıpta çalışan ve bir çok meslek grubunda kendilerini öven, onları bulunmaz Hint kumaşı gösterenlere hizmet eden bir zihniyete bağlı kaldılar.

AK Parti Batman İl Başkanlığı yönetiminin bir arpa yol gidemediği gün ışığı gibi ortada. Başta il yönetimi ve görevi biten (dava adamı) olarak bilinen Milletvekilleri de ne yazı ki esnaf, çiftçi, vatandaş ve kırsala inemediği de yine hepimizin malumu. Yıllardır belli ölçüde bilindik ziyaretler! Bu icraatı sadece il yönetimi değil, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve dönemin de vekili de harfiyen yaptı. Bana göre AK Partinin gelmiş geçmiş en az çalışan yönetimi bugünkü yönetimidir, eğer merak edenler varsa HDP, CHP'lilere değil de bunu bizzat AK Parti üyelerine sorsunlar. Mevcut yönetimin başarılı olup olmadığını da kendi üyelerinden öğrenmiş olurlar.

Bu sadece siyasette değil, tüm alanlarda olması gereken bir kural olmalı. Önemli olan o makama atanmış veya seçilmeniz bile o makamın hakkını verebilmeniz olmalı. Öyle koltuklara gömülüp caka satmanın dönemi de çoktan bitti. Önemli olan vatandaşın, esnafın, STK ve çeşitli meslek gruplarıyla eşit mesafeyi korumak, iletişimden kaçmamak ve adaletli olmanızdır. Aksi halde o makamın hakkını vermemiş olur ve o makama da zarar vermiş olursunuz.

Her ne kadar Batman'a arzu edilen yatırımlar yapılmamışsa bile AK Parti döneminde bütün ülke geneline yaptığı büyük yatırımları da kimse inkar edemez. Batman'a Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek döneminde ise eğitim yuvaları sayısında büyük tarihi rekora ulaşmıştır. Bunların dışındaki yatırım ve çalışmalarda elbette hükümetin programları dahilinde yapılan yatırımlardır. Bunların dışında hangi Milletvekili Batman'a yatırım konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisinde kaç kez söz alarak yatırım ve istihdama yönelik çağrıda bulundu? Neyse ki birilerinin de dönemi kapanmış oldu.

İSABETLİ ADAYLAR

Günümüzdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle olsun AK Partinin mevcut yönetiminin metal yorgunluğu nedeniyle olsun Batman'da bu partiye güvenin azalması gün ışığı gibi aşikarken 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Batman ve ülkenin sayılı markaları arasında bulunan FERNAS Yönetim Kurulu üyesi ve Batman'ın saygın ailesi mensuplarından Ferhat Nasıroğlu'nun aday gösterilmesi AK Partiye diriliş olurken Batmanlı işsizlerin de umudu haline geldi. Siyasetten uzak ama ekonomi ve yatırım konusunda bilgi ve donanım sahip olan Nasıroğlu'nun kendini bir anda siyasetin içinde bulmasıyla siyasete de çabucak ısındı.

Nasıroğlu, şahsiyet, aşiret, ideoloji gözetmeden hiç kimseye özel olmayan 3 yeni Organize Sanayi Bölgesi sözü vererek 40 bin kişiye istihdam sözü vermesi, Batman ve bölgeye umut oldu. Bir çok platformda işsizliğin önüne sadece istihdam ve üretimle geçilebileceğini ifade eden Nasıroğlu'nun gelmiş geçmiş bir çok Milletvekilinden daha çok iş yapacağı, daha Milletvekili olmadan iş ve kadro vaatlerine kapıları kapatan Nasıroğlu'nun büyük projelerle Batman'ın hakkı olan yatırımlara imza atacağına da inanıyoruz.

Nasıroğlu ailesinin saygınlığı ülkemizde aşikardır. FERNAS'ın ticari deneyimi de ülkenin sınırlarını çoktan aşmıştır. Hani bir söz var ya, ''görünen köy kılavuz istemez'' diye biz de bu söze istinaden Ferhat Nasıroğlu'nun çok iyi hizmetler vereceğini düşünürken 5. sırada bulunan iş insanı Fırat Tunç'un da 1. sıra adayıymış gibi geceli-gündüzlü çalışması dikkatlerden kaçmıyor. AK Parti 5. sıra Milletvekili adayı Fırat Tunç'un da AK Partiye olumlu katkılar sunduğunu belirtmek istiyorum.

Güzel günler dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları