10 Kasım 2019 - Pazar

HASANKEYF'E VEDA!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bir çok tarihi eserin  yeni Hasankeyf yerleşkesine taşınmasının ardından tarihi çarşı boşaltılarak esnaflar yeni alandaki çarşıya taşındı. Ilısu Barajının yapılmasıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf bir kez daha tarih olacak. Geçtiğimiz hafta çarşı esnafının itirazları sonuç alamayınca birer birer yeni yerleşim alanına taşındılar. Hasankeyf'in  sular altında kalmaması için yıllardır yürütülen kampanya ve etkinliklerden sonuç alınamadı. Barajda su tutulmaya başlandı ve su seviyesi de gittikçe yükselmeye başladı. İlçe sakinlerine yapılan villa tipi evlere yerleşen vatandaşların ardından ilçede esnaflık yapan işyerleri sahipleri de yeni mekanlarına taşındı.

Yıllarca bir çok medeniyete beşiklik yapan antik kent Hasankeyf'te artık 'veda vakti'. Yeni açılan yol ile yeni Hasankeyf'le buluşulan yerli ve yabancı turist ile yolcular eski Hasankeyf'i göremeyecekler artık… Dünya mirası olan antik kent Hasankeyf'e başta Hasankeyfliler sahip çıkmadı. Ardından günü birlik anlayışla ticaret yapan yerel esnafın da ziyaretçileri kötü ağırlamaları, hizmetlerinin yetersiz oluşundan kimse razı kalmadı. Turizmde adı-namı olmayan bazı beldeler bile yerli ve yabancı turist akınına uğrarken, Batman bir kez daha sahipsizliğini gösterdi. Yanı başımızdaki Mardin, Diyarbakır ve Midyat gibi yerler günlük olarak onlarca yerli ve yabancı turist kafilesini ağırlarken Batman'da bulunan dünya mirası Hasankeyf ne yazık ki yine tarih oldu.

SAHİPSİZLİĞİN KANITLARI

Yıllarca ülke ve bölge ekonomisine katkı sunan 600 bin nüfuslu kent olan Batman artık bir çok alanda SOS veriyor. Aylardır gündemde olan Batman'daki uçak sefer sayılarının yetersiz olduğu ve bilet fiyatlarının astronomik rakamların oluşu, komşu il Diyarbakır'da yurt içi ve yurtdışına günlük olarak 30 uçuşun yapıldığı ve yine komşu  Mardin'de haftanın 4 gününde İzmir'e direkt seferler yapıldığını, yeni yapılacak hastane için çalışmaların ağır aksak gittiğini, bunlar gibi onlarca soruna Batman'ın tek güzide takımı olan Petrolspor da eklendi.

Batman ve bölgenin güzide takımı olan Batman Petrolspor da artık ortada kaldı. Yaklaşık bir yıldan beri Batman'a atanan ve Batman içi bir şans olan Vali Hulusi Şahin'in çabalarıyla ikinci kez toplatılan STK temsilcileri ile işadamlarından net bir cevap alınamıyor. Yeri geldiğinde Batman için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, yüzlerce kişiyi istihdam ettiklerini yurt içi ve yurt dışıyla ithalat ve ihracatlarla iş yapıp övünen  işadamlarımız  güç birliği yapıp takıma sahip çıkmıyor. Batman Petrolspor'un kararlığıyla takımın güçlü ve istikrarlı bir yönetime bırakılması tek dileğimiz olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları