07 Mart 2021 - Pazar

PETROL 18. YILINDA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bugün ellerinizde bulundurduğunuz Batman Petrol Gazetesi, 18’nci kuruluş yıl dönümünde. 8 Mart 2004'te günlük olarak yayın hayatına başlayan gazetemiz 17 yılı geride bıraktı. Yıllar ne de çabuk geçiyor… Gazeteyi yayına hazırladığımız o günlerde işimizin ne kadar zor olduğunun farkındaydık elbette. Bu yolun çok ince ve uzun olduğunu, mesleğin meşakkatli ve çok badireli yolları barındırdığını bilmekteydik. Petrol Gazetesi’yle 17 yıl geride kalırken, meslekte ise 40 yıla yakın bir süre dolmak üzere… Mesleğe ömrünü adayanlar bilirler ki, bu iş gönül işidir; ticari düşünceyi barındırmaz.

Yaklaşık olarak 40 yılı bulan gazetecilik serüvenimde çoğu anın heyecan ve koşturmayla geçtiğini belirtmek isterim.  Gazetecilik her ne kadar zorluğu içinde barındırsa da sunmuş olduğu zevk de bir o kadar büyüktür. Bu kıymetli mesleği büyük değerimiz olan ve basın duayeni rahmetli Enver ağabeyimizin önderliğinde icra ettiğimizi belirtmek istiyorum. 1992'de hakkın rahmetine kavuşan basın duayeni Arslan'ın ilkeleri ve doğruları yolunda yayın yapan 4 gazete bulunmakta. Kendisini rahmet ve minnetle anarken, bizlere bıraktığı bu bayrakla onu ve basın ilkelerini en iyi şekilde muhafaza edeceğiz.

1990'lı yılların ardından birçok meslek büyüğümüz ve çalışma arkadaşlarımızın bize her zaman destekleri olmuştur. 1980 ve 1990'lı yıllarda teknik olarak çok zahmetli olan gazete çıkarmanın yanı sıra bu coğrafyada yaşanan onlarca sıkıntıyı o yıllarda yaşayanlar pek iyi bilmektedir. Özellikle o yıllarda bu meslek için çaba göstermek ve işini aşkla yapmak herkesin yapabileceği bir şey değildi.

Gazetecilikte kaç yılınız olursa olsun haber peşinde koşma ve haber yapma aşkı hep tazedir. Çünkü okurunuza en güncel ve en sıcak gelişmeyi ulaştırmanın hissi hiçbir zaman tükenmiyor; 40 yıl değil, 70 yıllık gazeteci olsanız bile bu heyecan asla bitmiyor.

Kara altın 'Petrol'ün hemen hemen yoktan var ettiği bu şehir, gün geçtikçe kent kimliğine kavuşarak birçok alanda Türkiye'de sayılı iller arasında olmayı başarıyor. Gazetemizin adı, bu şehrin sembolü olan ve bizlere kucak açan; işimiz ve aşımız olan 'Petrol'den gelmektedir. Ayrıca, özellikle belirtmek isterim ki, yayın tarihimiz olan 8 Mart (Dünya Kadınlar Günü) rastgele seçilen bir tarih değildir. Bizlerin eli, ayağı olan kadınların günüyle kuruluş günümüzün aynı olmasını özellikle belirledik.

Nüfusu 50 binden 650 bine ulaşan kentimizde elbette sıkıntılar devam ediyor ancak her şeye rağmen yarınlara daha umutla bakmamız gerekiyor. Geçmişten ders alarak, günü iyi okuyarak yarınlara bakmalıyız. Biz de memleketimiz için, yayın ilkemizle basın ahlakı ve ilkelerine bağlı kalacağımızı, kimseyi kırmadan, dökmeden ve incitmeden yolumuzda kararlı bir şekilde yürüyeceğiz.

17 Yıldan bu yana hiç kimseyi örnek almadan, hiç kimseyi hak etmediği eleştiriye maruz bırakmadan, haktan ve halktan yana bir yayın politikası izlediğimizi bir kez daha yinelemek istiyorum. Yayın süremizce bu satırlarda kentimiz ve halkımız için emek veren tüm emektarlara bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu ince ve uzun yolda hep beraber olmak dileğiyle...

Birlikte nice yıllara…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları