09 Nisan 2023 - Pazar

AFET VE PETROLSPOR

AFET VE PETROLSPOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde büyük kayıp ve yıkımlara neden olan büyük felaketle birlikte birçok kent haritadan silinirken devasa enkazlar depremin açtığı büyük yaralar hala gün yüzünde. Binlerce can kaybının yaşandığı bu illerde binlerce binanın da yerle bir olduğuna hepimiz şahit olduk. Geçtiğimiz hafta deprem bölgelerinden kente dönen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman'daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeminde ise Batman'da yapılaşma ile ilgili 14 maddelik kriterlerdi. Vali Canalp, ''Her ne kadar deprem bölgesinde yer almıyorsakta Batman'ın yumuşak ve gevşek zemininden dolayı artık çoklu katlara izi vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun yüksek katlara izin vermeyeceğiz ve 14 kriterden oluşan yeni yapılanma planından asla taviz verilmeyecek ve kaçak yapılara asla müsamaha edilmeyecek'' sözleri Batmanlılar için umut yarattı.

Daha öncede belirttiğimiz gibi ömrümüzün neredeyse tamamının Batman'da geçtiği cadde ve sokaklarında büyüdüğümüz için bu kentin dününü, bugününü çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Kuruluşundan beri yanlış yerde imara açılan ve kentleşmenin bulunduğu yerleşik alanımızın yanlış yere kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Asıl şehrin kurulması gereken yerin Batıraman bölgesiyken hala bataklık ve su yatağı olan bölgelere binaların yapılması hayret verici değil midir? Yüzlerce kilometreler ötede yaşanan depremde bile olumsuz yönde etkilenen, yumuşak ve batak bir zemine sahip olan Batman sert ve sağlam zemini olan bölgelere kurulmalı ki vatandaş güvende olsun. Batman'da artık yüksek katlar da tarihe geçirmeli.

NASIROĞLU'NDAN PETROL'E NEFES

650 Bin nüfuslu Batman büyüdükçe, geliştikçe, güçlendikçe ne yazık ki Petrolspor'da ise tam tersi yaşanmakta. Son günlerde Batman kamuoyunun gündeminde olan ve düşme potasına giren kentin tek güzide takımı sahipsizlik ve ilgisizlik yüzünden bu hale geldiği aşikar. Bunun nedenine gelince Batmanlıların Petrolspor'a destek vermemesi ve kucaklamamasıdır. Desteksiz, sevgisiz zafer olmaz. Türkiye liglerinde kentimizin sembolü olan Batman Petrolspor'u desteklemeliyiz, kucaklamalıyız, daha sonra başarı beklemeliyiz.

Geçtiğimiz sezon aldığı başarılı sonuçlar neticesinde 2.lige terfi eden Batman Petrolspor ne yazık ki bu yıl istenilen performansı gösteremeyince düşme potasına girip morallerin bozulmasına neden oldu. Maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan kentin tek takımı Batman Petrolsopr'un bu sahipsizliğine seyirci kalamayan ve kendini sorumlu hisseden kentin en saygın iş adamlarından Türkiye ve dünya markası olan FERNAS Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu'nun verdiği can suyu desteği kulüp ve sporculara doping oldu. Nasıroğlu'nun sezon sonuna kadar bu desteğin kentin tüm STK, siyasi parti temsilcilerinden de de gelmeli, tüm Batmanlılar takımı kucaklamalı ve sahiplenmeli.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları