10 Şubat 2024 - Cumartesi

SERBESTLİĞİN BU KADARI VE SEÇİM HEYECANI

SERBESTLİĞİN BU KADARI VE SEÇİM HEYECANI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

2009'dan beri daralan piyasalar Türk lirasının kan kaybetmesiyle birlikte yaşanan asrın felaketleri, pandemiler ve küresel ekonomik krizler en büyük banknotumuz olan 200 lirayı 20 lira seviyesine düşürmüştür. 2009'da 200 lira ile 135 dolar alınabiliyor iken, bu gün ise 200 liraya sadece 6 dolar alabiliyoruz. Hükümetin uzun zamandan beri seçimler nedeniyle baskı altında tuttuğu dolar bu kadar yükselmiş ise seçim sonrasını düşünmek istemiyorum.

Görünen köy klavuz istemez. Nereye giderseniz gidin, işsizi, işvereni, pazarcısı, esnafı, çiftçisi, öğrencisi kısacası herkes bu aralar mecburen birer ekonomi uzamanı! Aslında haksız da sayılmazlar, parasız yaşamın olmayacağı herkesin malumu. Elbette Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesinin nedeni pandemi ve asrın felaketinin etkileri olmuştur. Ama şunu da bilmek gerekir ki, günümüz hükümeti de sütten çıkmış ak kaşık değildir.

Yanlış ekonomik kararlar günümüz ekonomisinde en büyük etken olmuştur ama şunun da altında çizmekte yarar vardır ki, devlet her iş insanının her esnafın, her manav ve pazarcının başına bir ahlak polisi veya bir zabıta dikemez. Toplumda ahlak yoksunluğu varsa her adamın başına bir polis bil bile diksen o toplumda hiç bir konuda huzur olmaz. Ama şu bir gerçek var ki, hükümet son dönemlerde herkesi başı boş bırakmış ve herkesin kendi kafasına göre zam yapabilmesine imkan sağlamıştır. Ne yazık ki ne bir denetim, ne de caydırıcı bir ceza verilebiliyor. Yani. serbestliğin bu kadarına da pes...

BATMAN'DA SEÇİM HEYECANI

31 Mart yerel seçimleri günümüze kadar sönük, soğuk ve hiç bir heyecan vermezken Başak Demirtaş'ın İstanbul'da aday gösterilmesi ihtimali ve sonradan çekilmesi seçimlerin nabzını yükseltirken Yeniden Refah Partisinin AK Partiden iki Büyükşehir, 32 ilçe Belediyesini istemesi 31 Mart yerel seçimlerinin heyecanını doruğa ulaştırdığını söyleyebiliriz. Hani futbolda maçlar 90 dakikadır derler ya bu seçimlerde de son dakikaya kadar ne olacağı belli değildir. Adeta futbolda olduğu gibi bu 90 dakika heyecanı Türkiye'de yapılacak yerel seçimlerde de son dakikaya kadar yaşanacak.

Şu an itibariyle kimin ne yapacağı, kimin kiminle ittifak yapacağı adeta bir arap saçına dönmüş halde. Yani önümüzdeki seçimlerde kim kime destek verecek o bile muamma. Yani 31 Mart’a kadar bu heyecan, bu belirsizlik devam edecek gibi görünüyor. Ama bununda çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Geçmişteki Milletvekili seçimlerinde cüce partiler bile kendilerini dev aynasında görüp birer dev gibi pazarlıyorlardı ama ne oldu, seçim sonrası herkes boyunun ölçüsünü aldı.

Şahsen Türkiye geneli ve Batman'da Belediye Başkanlığı seçimlerine katılacak olan bütün partiler sabah-akşam demeden belediyeyi kazanmak için mücadele edecekler ve büyük bir çaba içerisinde olacaklar. Bu da Batman'da kimin dev, kimlerin de cüce olduğunu gösterecek ve boyunun ölçüsünü alacak.

Batman'da bir hafta öncesine kadar seçim heyecanı yaşanmazken HÜDAPAR Milletvekili Serkan Ramanlı kendi partisinden AK Partiye ve DEM Partiye karşı Milletvekilliğini bir kenara bırakarak Batman'a Belediye Başkan adayı olması seçimlerin heyecanını doruğa çıkardı diyebiliriz.

Kısacası 31 Mart seçimlerinde DEM Parti, AK Parti, HÜDAPAR ve diğer partiler hem kendi oylarını, hem de seçmen sayıları öğrenmiş olacaklar. Her ne kadar Batman sonucu bellidir diye konuşulsa da hiç bir parti rehavete kapılmayı göze alamaz. Batman'daki seçimler tüm partilerin kimliğini, gücünü ortaya çıkaran bir sınav olacak. Kentimiz için hangi parti hayırlı olacaksa dileriz ki halkın tercihi olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları