25 Haziran 2018 - Pazartesi

SEÇMENE SAYGI

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

24 Haziran erken genel baskın seçiminde yüzde %52’lik seçim sonucu ile yeniden başkanlık sistemine geçilmiş olundu. Türkiye’de meydanlarda seçim mitingleri oldukça hareketli geçerken, Batman’da bu manzaranın yaşanmadığına dikkati çekmiştik. Başbakan Binali Yıldırım’ın mitinginin ardından AK Partide hiçbir haraketlilik gözlenmedi. İktidar Partisi ve hükümet olmasına rağmen hiçbir varlık gösteremezken vekil adayları soluğu resmi kurum ve kırsalda aldı. Oy deposu olan Batman’da neredeyse meydanlarda AK Partinin flamaları bile dikkat çekmedi. Oysa adaylar sadece basınla bir iftar yemeğinde bir araya gelme gereğini duydu. Bu iftar yemeğinden kendilerinden son derece emin bir şekilde konuşurken Batman’da 5-0 gibi bir beklentilerinin olduğunu ifade ettiler ama 5-0 ‘ı alabilmenin de çalışmalarla mümkün olabileceğini göz ardı ettiler ve sonuçta sadece bir milletvekili ile meclise gidebildiler. İlk ve son olan bu toplantının Batman’daki yerel gazetecilerle hiçbir iletişim kurmayan ve sırtını yerel basına dönen vekil adayları bunun hesabını verebilecekler mi? 5-0 diyen vekil adaylarının elbette sığındıkları bir mazeretleri vardı. HDP barajı aşamayacak kendileri de 5-0 olarak meclise gideceklerdi ama evdeki hesap ne yazık ki çarşıya uymadı. Kent merkezinde etkin olamayan AK Parti baraj rehavetinden ötürü bir vekil ile yola devam etmek zorunda kaldı. Parti çalışmalarında en etkin ve enerjisiyle gelecek için büyük vaat veren hukukçu Milletvekili adayı murat Çiçek’te etkin çabasıyla sistemin kurbanı oldu. Akıl danışmanlarının direktifleriyle yerel basından kopup sırtını sosyal medyaya dayayan bu çalışmanın semeresini de görmüş oldular.

 

ÇALIŞAN KAZANIR..

Seçim çalışmalarında Batman merkez başta olmak üzere ilçe ve köy ile mezralarda ayak basmadık yer bırakmayan HDP yetkilileri böylesine emek verdikleri yoğunluğun da semeresini aldıkları 4 Milletvekili ile gördüler. HDP kesimi ne kadar sevinse ne kadar heyecanlansa yeridir sanırım. Barajı aşmama tehlikesine karşı varların yoklarını ortaya koyup gece gündüz yılmadan usanmadan örnek bir çalışma örneğini sergileyen HDP’ lileri içtenlikle kutluyorum. Ülkede hem barajı aştılar hem de 67 milletvekili ile üçüncü parti olma başarısını elde ettiler. Bağımsız aday olan Aydın Gök ise gerçekten son derece başarılı bir seçim dönemi geçirdi. Mütevaziliğiyle, kadirşinaslığıyla temayüz eden bir insan olarak gerçekten vekilliği hak eden bir aday. Her şeye rağmen seçilmemiş olsa da halkın kendisine verdiği teveccüh bakımından sanırım kendisinde bu seçimden mutlu bir şekilde ayrılmış bulunmaktadır. Gerek basın mensuplarıyla ve gerekse de halkla iç içe olan ve konuşmalarıyla hiç kimseye çatmadan erdemli bir çalışmanın içinde olan sayın Aydın Gök’ü de buradan tebrik ederiz. Sayın Aydın Gök için söylenecek bir söz vardır onu da okurlarımla paylaşmak isterim, Üzülme sayın Gök Galip sayılırsın bu yolda mağlup. Şimdi gelelim AK partiden milletvekili olan Ziver Özdemir’e . Verdiği vaatlerin arkasında kalması en büyük dilek ve temennimizdir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları