12 Eylül 2018 - Çarşamba

TARİH DELİK DEŞİK…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

DEPO YANGINLARI ve ANIZ TERÖRÜ

Ilısu barajı yapımı nedeniyle 15 bin yıllık geçmişi olan Hasankeyf’te tarihi eserlerin taşınması da devam ediyor. Yıllardır resmi ve gayri resmi kazılar sonucu tarih adeta delik-deşik… İlk olarak 540 yıllık Zeynel Bey Türbesi ve Artuklu Hamamı yeni yeri olan Hasankeyf Kültürel parkına taşınmasının ardından imam Abdullah türbesi de yeni yerine taşındı. Hasankeyf’e yolu düşen her vatandaş manzaraya baktığında yüreği adeta paramparça olur. Nedeni ise adeta beton yığını haline gelen tarihin düştüğü durumu gösteren fotoğraf…

Bazen kendi kendime derim ki; keşke Hasankeyf Batman’a hiç bağlanmasaydı ve Mardin’e ilçe kalsaydı. Çünkü Mardin ve benzeri iller tarihine sahip çıkan yerlerdir. Geçmişi 300 veya 400 yılı bulamayan birçok yer, yerli ve yabancı turist akınına uğruyorken Batman tarihine sahip çıkamadı. Kentteki birçok STK , oda temsilcileri, bürokratlar kılını kıpırdatamazken eski ve yeni Batman milletvekilleri ve Hasankeyf esnafı da Hasankeyf’in sular altında kalmasına resmen destek oldu. Nedeni ise hafta sonu ve şehir dışında gelen misafirlerini ağırlamak için gittikleri Hasankeyf’e gördükleri muamele karşısında bir daha Hasankeyf’e gitmememe kararı alırlar ve ilçeyi bir an önce sulara gömme telaşında gibiler.

Yıllardır hep aynı söylemler; Hasankeyf’i Turizm cenneti yapacağız, yıldızlı otellerin yanı sıra onlarca yatırımların olacağı, maalesef söylemden öteye gitmediği gün ışığı gibi aşikar. Ortadaki tek gerçek tarih delik-deşik…

DEPO YANGINLARI

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi deposunda bir ayda ikinci kez yangın vakası yaşanıyor. Bilinmeyen bir nedenle! Çıkan yangının nedeni araştırılıyormuş. Depoda tıbbi cihazların yanı sıra ilaç, hasta bezleri, matbuu  ve çeşitli evraklar bulunuyormuş. Bazı kurumların satın alma ve depoları birilerinin adeta rantı haline gelmiş durumda o tür kurumların başındaki idarecinin hiçbir etkisi ve yetkisi yok gibi horoz adını verdiğim birimde çalışanlardır. Müdürmüş, başhekimmiş. Boş. Dikkat edilmesi gereken alımı, yeni yapılacak malzemenin kimden alınacağıdır. Gerçi yine kılıfına uydurulacak, doğrudan teminlerle veya acildir diye… Ne diyelim bizden buradan söylemesi.  

ANIZ TERÖRÜ
Günlerdir yazıp duruyoruz, yazmaya da devam edeceğiz. Bir sezonun en güzel mevsimi olan Eylül ayını gözü aç ve vicdansız bazı çiftçilerin anız yakması sonucu zehir ettikleri Eylül ayı… Binlerce canlının ölümüne neden olan, 600 bin nüfuslu kenti duman altı yapan, onlarca aracın kazasına neden olan anız terörüne, yetkililerin ne tür çaba içerisinde olduklarını merak ediyorum doğrusu. Belki de dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu uygulama Batman ve Bismil arası yolunda yaşanıyor sadece. Batman’ın sorunu değil bu konu, başta Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Van, ve Mardin illerinin geçiş güzergahı olan bu karayolunda yaşanan dramayı iktidar ve muhalefet milletvekilleri bilmez mi?  Duyarsızlığın bu kadarına da pes doğrusu… Önümüzde yerel seçimlere az bir zaman kaldı vatandaşa huzuruna nasıl çıkıp hesap vereceksiniz. Bu konuyu o zaman da gündeme taşımayı hatırlatmak bizim de görevimiz olacak bu böyle biline.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları