02 Mayıs 2021 - Pazar

DALGA DALGA KORONA

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

        Geçtiğimiz hafta Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar tam kapanma kararının ardından Türkiye'nin koronavirüste en riskli illerin başında olan İstanbul'dan bütün Türkiye'ye dalga dalga yayılmasına sebep olacak. Alınan kararın ardından uçak seyahatlerinin full kapasiteyle çalışması, şehirlerarası otogarlarda ise izdihamların yaşandığı ve özel otolarıyla tatil beldelerinin yollarını tıkatan görüntüler adeta herkesi hayretler içerisine düşürdü.

        Normalleşme süreci için bir çok ülkede aşılamada büyük mesafeler kaydedilirken, ülkemizde ise  Alman aşısı olan vatandaşların ikinci doz aşısı 2 ay süreyle ertelendi.  Bu belirsizliklerin yanı sıra Batı illerine nazaran vaka sayılarının daha düşük olduğu Doğu’ya ve tatil beldelerinde insanların akın etmesi artışa neden olabilecek en büyük etken. Bir yılı aşkın süredir dünya coğrafyasında hüküm süren koronavirüs ne yazık ki her alanda büyük tahribatlara neden oldu. Koronavirüsten korunmanın en başında mesafe, maske ve hijyen olurken, kapanmadan önceki günlerde çarşı ve pazarda adeta bayram hareketliliği başladı.

        Geçtiğimiz yıllarda bayramlara üç veya beş gün kala çarşı pazardaki hareketlilik ne yazık ki kapanma öncesinde yaşandı. Kentimizdeki bir çok AVM ile marka giyim mağazalarındaki izdiham bayram arifesini aratmadı. Gıda ve market mağazalarında da vatandaşın yarattığı görüntüler yine hayretler uyandırdı!

        Adeta kıtlık olacakmış gibi alışveriş yapan vatandaşlar resmen koronavirüse davetiye çıkaran manzaralar oluşturdu.  Eğitimden spora, ulaşımdan sanayiye bir çok alandaki ekonomik sıkıntılara neden olan bu hastalık bir çok sektördeki sıkıntılar sonucu kapanmaya giden orta ve küçük ölçekli işletmelerin kapanması sonucu binlerce kişinin de işsiz kalmasına sebep olmakta. Alınan kararların amacının herkesin evinde oturması olmalıydı, alınan kararlar neticesinde milyonluk İstanbul'dan ülke geneline dağılan vatandaşlar umarız kendi şehir ve beldelerine virüsü taşımamış olmalarıdır.                                            

SEVİNDİREN HABER

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan kararla 10 Üniversiteye yeni fakülteler kurulması kararlaştırılırken, Batman Üniversitesi bünyesinde de Diş Hekimliği Fakültesi kurulacak haberi sevinçle karşılandı.  Sınır illerimiz olan Diyarbakır Tıp Fakültesini uzun yıllardan beri ev sahipliğini yaptığı  Dicle Diyarbakır Tıp Fakültesiyle sağlık turizmiyle adeta şehrin lokomotifi halinde. Bir nitelikli ve bölüm ve hocalarıyla kenti bir yandan da öğrenci haline getirmiş konumda.

        Şehir ekonomisine büyük katkı sağlayan Diyarbakır Tıp Fakültesinin ardından önceki yıl Tıp Fakültesi kazanan Siirt'in ardından en son kararnameyle komşu il Mardin'e de Tıp Fakültesinin verilmesi tesadüfi değildir. Şehrin lobilerinin beldelerine kazandırdıklarının yanında bizim ne kadar ağır aksak yürüdüğümüz her halimizden belli olmuyor mu? Alınan bu karar elbette sevindiren bir haber. Dileriz ki, her açılan yeni bölüm bizlere Tıp Fakültesinin yolunu açacaktır. Emeği geçenleri kutluyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları