03 Haziran 2023 - Cumartesi

BU GÜCÜN FARKINDA OLALIM

BU GÜCÜN FARKINDA OLALIM

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Batman'ı artık 6 Milletvekili temsil edecek. Batman'dan seçilen 5 Milletvekili, Mersin'den CHP listesinden seçilen DEVA Parti Genel Başkan Yardımcısı ile yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı seçilen hemşehrimiz Mehmet Şimşek'le elimiz daha güçlü artık. 

Hafta sonunda TBMM'de yapılan yemin töreninden sonra 28. Dönem Milletvekili seçilenler resmen görevlerine başlamış oldu. 14 Mayıs Milletvekili seçimi ve ardındaki 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimiyle yeniden göreve gelen Cumhurbaşkanıyla yeni kabine de oluştu. Her iki seçim öncesi mitinglerde adından sık sık söz edilen ve gündemden düşmeyen Batmanlı Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla Batman Mecliste daha güçlü olacak.  AK Partiden Ferhat Nasıroğlu, Serkan Ramanlı.  Yeşil Sol Partiden Kesin Bayındır, Zeynep Oduncu ve Rüştü Tiryaki ile CHP'den Mersin Milletvekili olarak seçilen hemşehrimiz Mehmet Emin Ekmen Batman'ı mecliste en iyi şekilde temsil edecek. Bu da Batman için gurur verici bir durumken, Batman'ın gücünün ne kadar büyük olduğunun adeta bir göstergesi de sayılacaktır.  Kısacası Batman hiç bir dönem parlamentoda güçlü bir yapıya sahip olmamıştı.

ARTIK DAHA GÜÇLÜYÜZ

Yapılan  seçimlerin ardından Batman'dan seçilen 5 Milletvekili, Mersin ilinden seçilen CHP'li Batmanlı Milletvekiliyle TBMM'de 6 Milletvekili, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Mehmet  Şimşek'in de Batman'ın temsilcisi olması edilmesi elbette hepimiz için gurur kaynağı olmalı. Kısacası Cumhuriyet tarihi boyunca Batman hiç bir dönem bu kadar gücünü hissettirmemişti. Batman Milletvekili sayısı ve Batman'ı temsilen elimizin daha güçlü olması elbette hepimizin de sevinç kaynağı olmuştur. Elbette önceliğimiz yaşadığımız ve büyüdüğümüz kent Batman'ın yatırım ve istihdam sorunlarıdır.

Yatırım ve gelişim konusunda yıllar önce bölge illerinin çoğunun önünde olan Batman ne yazık ki son zamanlarda gelişimine rağmen istihdam ve yatırım alanında gerilerde! Yine ANAVATAN Partisi,  Rahmetli Turgut Özal'ın iktidarda olduğu ve Batman Milletvekili Ataullah Hamidi'nin döneminde Batman'ın il statüsüne kavuşmasıyla altın yıllarını yaşadı.  'Petrol' kenti,  AK Parti döneminde de elbette bazı hizmetler aldı. Bunların çoğunun da yine Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in döneminde olduğu yatırımlardır, bunların başında Esentepe ve Emekli TOKİ bölgesinde yapılan  eğitim yuvaları ve Kantar köprüsüydü.

Tek dilek ve temennimiz bütün vekillerimizin mensup oldukları parti çizgilerinin yanı sıra, Batman'a hizmet için daha çok çalışmaları, yarışı daha ön planda tutmak ve kentin çıkarını en ön planda tutma konusunda bir olmalı. Yeniden Cumhurbaşkanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan sayın Şimşek'in önceki dönemlerde yaptığı hizmetlerin daha iyilerini sunması olacaktır. Çünkü Bakan Şimşek'in geçmişte yaptıkları hizmetler ortada. Dileriz ki, Şimşek eskiden verdiği hizmetleri bu dönemde katlayarak vermesi. Batman bunu seçtiği vekillerden ve sarayda söz sahibi olan Şimşek'ten bunu bekliyor. Şimdi siyaset yapmanın, laf yetiştirmenin zamanı değil, şimdi ayırım yapmadan hangi düşünceden ve hangi siyasi partiden olursa olsun Batman ve Batmanlıyı kucaklamanın zamanı.

Batman artık tedirginlik ve sert siyaset üslubu istemiyor. Batman halkı artık sevgi, aş ve iş istiyor. Dileriz ki bizi  mecliste temsil eden canlarımız her şeyi bir kenara bırakıp Batman'ı önceliği yapmalarıdır.  Neden mi bunu istiyor ve söylüyoruz? Çünkü Batman'ın artık bu gücü var. Elbette bu gücü yerinde kullanmak lazım. Bu gücü Batman için kullanalım, bu gücün artık farkında olalım ve bu gücü artık heba etmeyelim. Tüm gücümüz Batman için olsun. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları