11 Nisan 2021 - Pazar

HEDEFLER BÜYÜK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son bir yıldan beri dünya geneline yayılan ve ölümcül etkisini devam ettiren salgın hastalık korona virüs dünya coğrafyasında binlerce canın ölümüne neden olurken, hayatımızda da çok şeyin değişimine neden oldu. Bu salgın hastalık vaka sayısındaki artışın yanı sıra ölümcül vakalarla da insanlığın adeta kabusu haline gelmiş durumda.  Hayat tüm hızıyla devam ederken ekonomide de büyük sıkıntılar da yaşanmakta. Ekonomik kriz ve salgının etkili olduğu bu dönemde bir çok sanayi devi ticari hayatını sonlandırırken, yeni sektörlere de iş sahaları açılmış oldu. Ancak ülkemiz ve bölgemiz için kötü sonuçlar doğuran bu salgın binlerce vatandaşın evine ekmek götüremediği bir hal yarattı.

Ekonomik kriz ve salgının yarattığı tahribatların ardından hayat her şeye rağmen devam ediyor. İnsanoğlu yarınları için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor, buna göre yaşadığımız kentlerde yarınlara hazırlanıyor, çevre illerimize göre çok genç sayılan Batman'da artık yaşanan değişimler  bariz bir gözle görülmekte sanırım. 90'lı yıllarda hizmette adeta fren yapan ve yıllarca bu moddan kurtulamayan petrol kenti Batman yeterli derecede hizmet alamadı. Düşünün hiçbir vilayet ve beldeye sahip olmayan bir 'Batman çayı' kentin adeta dibinden geçmesine rağmen sosyal alan ve donatılara sahiplik edecek bir alana çevrilemedi. Hele hele kentin girişlerinin ne kadar önemli olduğunu ve bu güzergahların adeta kentin 'kimliği' olduğunu dillendirmekten kendimizi alıkoyamadık. Çünkü bu konular kentimiz için hayati önem taşıyan sorunlardı.

GÜZEL HABERLER

Petrolün var ettiği bu şehir elbette çok sıkıntılı ve zor günler geçirdi. Hepimiz bunu yaşadık ne yazık ki. Yaşadığımız bu coğrafyada yaşanan sıkıntılardan ötürü Batıdaki şehirlerin gelişimini hep gıptayla izledik durduk. Yanı başımızdaki bir çok ilde de büyük gelişim ve değişimler yaşanırken, bizdeki kronikleşen sorunlar bizleri de her Batmanlı gibi üzmekteydi. Ama son dönemlerde kentin değişik noktalarındaki dokunuşlar bile o bölgedeki havanın değişimine neden oldu.

Özellikle yaşam alanlarına ayrılan park ve bahçeler yıllarca özlenen tablolardı. Geçtiğimiz  hafta TOKİ Kardelen Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, geçtiğimiz hafta  bu köşede dillendirdiğimiz  'Köprü altındaki eselerle mi ünleneceğiz?' yazımıza açıklık getirdi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Şahin, “Avrupa'nın bir çok kentindeki yapıtları şehrimize de kazandırmanın çabasındayız. Kentin farklı noktalarına  ufak dokunuşlar yapıyoruz. Şimdilik Batman'a özel bir şey olmayabilir ama bu konuda çalışmalarımız var, son dönemlerde çilekle anılan Sason ilçemize ait çileğin yanı sıra kenti var eden petrol kuyularının at kafaları, Hasankeyf Zeynelbey Türbesinin siluetini ve Güneydoğu'nun incisi olan kentimizi devasa ve ışıklı bir inci ile süsleyeceğiz. Tabi ki bu eserler bir anda tamamlanacak işler değil. Kentimizi çok anlamlı yapıtlarla sembolize edeceğiz'' dedi. 

Son dönemlerde rekor sayıdaki park bahçe çalışmaları, şehrin alt ve üst yapı çalışmalarıyla zaman harcayan, özellikle Batman-Diyarbakır karayolundaki girişte bulunan çirkinliği ortadan kaldırıp yerine 177 dönümlük devasa park çalışmasına start verilmesine neden olan,  fikir ve önerileri dikkate alan Vali ve Belediye Başkan Vekilimize teşekkür ediyoruz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları