18 Haziran 2017 - Pazar

ŞEHRİMİZİN TEMİZLİĞİ BİZİM AYNAMIZ OLACAKTIR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News
Batman Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle Atatürk parkında yapılan etkinlikler vatandaşların büyük takdirini kazanırken, etkinliklerden sonra parkta gelişi güzel oturup vakit geçiren vatandaşlarımızın burada temizliğe kesinlikle riayet etmediklerini büyük bir üzüntü ele gözlemliyoruz. Belediye yıllardır yapılmayanı gerçekleştirip halkımıza güzel mübarek Ramazan gecelerini izlettirdi. 
2500 Kişiye iftar yemeği, çocuklara içecek ve yiyecek, bunun yanı sıra gerçekleştirilen etkinlikler halkımızın hoşça vakit geçirmelerine olanak sağlandı ama vatandaşlarımızın da böylesi vefakarlıklara oturdukları parkta yediklerinin çöpünü de yine Belediye işçilerine temizletme gibi bir tavır içinde olmamaları gerekir. Atatürk parkında oturup çekirdek çitleyen, orada değişik yiyeceklerini yiyip artıkları orada bırakanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Kendi evinizde de yediklerinizi böylesine ulu orta yerde mi bırakıyorsunuz? Bir şehrin temizliğine aylardır büyük önem veren Belediyemize de mi saygınız yok? Halkımızın tümü bunu yapıyor demiyorum ama yapanlarında çok az olmadığını biliyoruz. Bu nedenle ben ilimizin temizliğine büyük önem veren ve bu konuda mükemmel bir hizmet sunmaya devam eden Belediye mensuplarına bizlerin yani vatandaşlar olarak yardımcı olmamız gerekir diye düşünüyorum. 
Belediye temizlik görevlileri sabah-akşam demeden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmekteler. Vatandaşların çöplerini, vatandaşların gelişi güzel yerlere attıkları artıklarını toplayıp şehrin temizliği için durmadan çalışıp dururken, bazılarının her yere gelişi güzel çöp atıklarını atmalarına da kesinlikle seyirci kalmamamız gerektiğini özellikle vurgulamak isterim. Bir şehrin temizliği o şehirde oturanların yani yaşayanların da aynasıdır. Bizim ilimizde üzülerek ifade etmek isterim ki temizlik konusunda son derece ihmalkar olduğumuz bir gerçektir. Unutulmasın ki bu ihmalkarlığımız neticesinde çocuklarımıza pırıl pırıl bir il bırakamayacağımızın da bir göstergesi olacaktır.
BAYRAM PİYASAYI CANLANDIRDI
Son dönemlerde özellikle esnafımız derin düşüncelere dalan piyasanın durgunluğu bayram yaklaşırken bir nebze olsun canlanır gibi olmaya başladı. Mübarek Ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle alışverişe büyük canlılık geldiği şu günlerde esnafımızın da uzun zamandan beri gülmeyen yüzünde tebessümlerin oluşmasına neden olmaktadır. Ramazan ayı içinde olmamız nedeniyle gündüz saatlerinde son derece sakin olan şehir iftarların açılmasından sonra hemen hemen tüm şehir halkı soluğu dışarıda aldığına tanık oluyoruz. 
Geceleri tabiri caizse iğne atsanız yere düşmezcesine insanlar çarşılara doluşmakta ve büyük bir kesiminin de bayram alışverişine şimdiden başlamış olmalarını gözlemlemekteyiz. Hal böyle olunca da piyasanın özellikle gece saatlerinde büyük bir şekilde canlılık kazandığını özetleyebiliriz. 
Sadece bayram günlerinde değil, dileğimiz tüm esnafımızın senet ve çeklerini rahatça ödeyebileceği bir ortamın oluşmasıdır. Bu yüzden bayram canlılığının ilerleyen zaman içinde de devam etmesi esnaf kesiminin olduğu gibi bizimde dilek ve temennimizdir.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları