25 Nisan 2021 - Pazar

SIKINTILAR BÜYÜYOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bir yılı aşkındır dünyadaki yaşam tarzında da büyük değişimler yaşatan bulaşıcı hastalık koronavirüs gün geçtikçe vaka sayılarıyla korkulu bir rüya haline gelmeye devam ediyor. Her geçen gün vaka ve vefat sayılarıyla endişe varacak boyutlara gelindi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında dünya geneline dalga dalga dağılan koronavirüs hiçbir şekilde bulaşıcılığı ve öldürücü etkisini kaybetmiş değil. Öldürücü etkisini sürdüren bu salgın hastalık ekonomide de büyük sarsıntılara neden oldu. Bir çok büyük şirketlerin ekonomik krize düşmesinin ardından iş dünyasındaki büyük sanayicinin yanında orta ve küçük ölçekli şirketlerinde batmasına neden oldu.

Türkiye genelinde de olumsuz etkilere sahne olan vaka sayıları ve ölümcül etkisiyle yaklaşık olarak bir çok sektördeki  8-10 aylık süreden beri ne yazık ki bir çok küçük esnaf kepenklerini indirmiş durumda. Bir çok iş yeri işçi kıyımlarının yanı sıra emekçileriyle evlerine ekmek götüremez hale geldi. Cebindeki son kuruşu bile tüketen küçük esnaf ne kirasını, ne de ödemelerini yapamaz bir hal yaşamakta. Bunlar yaşanırken bazı kurumlardaki iş alım uygulamaları çekilmez bir hale getirdi.

Bu alım konusunu daha önce de dillendirdiğimiz halde ne yazık ki olumlu bir yanıt alamadığımızı belirtmek istiyorum. Bir çok kurumun en yetkilisinin haberi olmadan alt kadrolardaki çalışanlar dost-ahbap ilişkilerini son hızıyla devam ettiriyorlar. Adını şimdilik vermek istemediğim kentin en marka kurumlarının alım sayfaları adeta bulmaca niteliği taşıyacak düzeyde! Kimi kurumlarda çok acil alım yapma bahanesiyle dostlarına servis ettikleri 3 teklif mektubuyla iş teminine gidiyor. Memleketin ne de çok acil işlere ihtiyacı varmış! Anlamadık gitti?

BASIN DOSTU, BASIN MÜDÜRÜ!

Yazımızın konusu olan ve her sektördeki yaşanan ekonomik sıkıntılarda ne yazık ki yerel basın da nasibini almakta. Bir çok kentte Belediye ve Valiliğin yanı sıra o şehrin sanayi kuruluşları  yerel basına can suyu olsun diye sağladıkları reklamlarla ayaklata kalmaya çalışırken Batman'da ne yazık ki işler tam tersine döndü. Bu başarıya atılan imza ise bakın kime ait?  Uzun yıllardan beri Batman Valiliği'nin çeşitli birimlerinde çalışan, 90'lı yıllarda ise Batman Valisi Salih Şarman döneminde Basın Müdürlüğü yapıp gazete çıkarttıran ardından Kozluk Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürlüğü yapan, bir önceki dönem Vali Yardımcısı ve Batman Belediye Başkan Vekili  Ertuğ Şevket döneminde Belediye Başkan Yardımcılığı yapan, yeniden Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'nin Basın Müdürlüğü görevini yürüten sayın Vahap Asma'nın artık bir çok görevi bir arada yürütemediğine kanaat getirdim!

Valilik ve Belediye Basın Halkla ilişkiler Müdürlüğü ile yereldeki gazetelere yardımcı olamayan, bir yandan kentimizde resmi ilan alan bazı gazetelerin dolduruluşuna gelen, yerel gazeteler arasındaki pozitif ayırımcılığın yanı sıra, diğer yandan İstanbul basınının kente davet edilmesinin ardında etraflarından pervane gibi döndüğünden, BİK (Basın İlan Kurumu) temsilciliğine soyunan, yeri geldiğinde Batman Valisi sayın Hulusi Şahin'in randevularına müdahale eden, işine gelmedi mi karışmadığını belirten, bazı etkinliklerin organizasyon işleriyle kafa yoran ve en önemlisi Valimiz sayın Hulusi Şahin'e yanlış bilgiler vererek basınla arasına mesafe koyduğuna inandığım Asma Müdürün artık başka  bir göreve verilmesinin kendisi ve yerel basın camiasına daha faydalı olacağına inanıyorum.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları