02 Haziran 2019 - Pazar

Çelişkiler kenti

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Hemen hemen her bayram öncesi gazetelerin yorum ve başlıklarında 'Nerede o eski bayramlar?' diye yazılır. Bayramlar aynı, insanlar ve dünya değişmiş. Bayramlar hep aynı güzellikte bizi bekliyor. Bayramların her yıl sadece tarihleri değişti, kendileri hiç değişmedi. İnsanlar on bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan ayının ardından bayrama kavuşmanın sevincini yaşamakta. Son günlerde çarşı merkezi ve AVM'lerde yaşanan alışveriş izdihamının yanı sıra kentin varoşlarında açlıkla pençeleşen vatandaşların çığlığını kaç kişi duyuyor? İnsanlık ve insanlar ha bire değişiyor.

Kentin birçok ana cadde ve sokaklarında bile sağlı-sollu araçlardan  vatandaşlar geçiş bulamazken, şehrin diğer tarafında 'açlık ve sefalet' kol geziyor. Ramazan ayı boyunca birçok yerel gazetelerin manşetinde dar gelirli vatandaşların haberi gündeme geldi. Bunlar arasında Batman'da yaklaşık bir yıldır eşi tarafından terk edilen Petrolkent mahallesinde 3 çocuğuyla yaşayan Sultan Şaşmaz. Bir yıldan beri kendisini ve çocuklarını terk eden eşi yüzünden 5 yıldır kirasını ödeyemediğinden beyaz eşyalarına el konulduğunu ve kapı dışarı edildiğini belirten Şaşmaz, çaresizlik içinde olduğunu, kendilerine destek olunması için çağrıda bulunmuştu. Haber yayınlandığında bir-iki sağduyulu vatandaş destek olacaklarını belirtmişlerdi. Bu kadar lüks hayatın  yaşandığı bu kentte bu manzaralar hepimizin ayıbı değil mi? Değişen bayramlar mı, yoksa insanlar mı?     

KESİNTİLERE DEVAM

Son bir aydır ardı arkası kesilmeyen elektrik kesintileri son hızıyla devam ediyor. Zaman zaman şehir merkezi ve çeşitli semtlerde duyurusuz ve programsız kesintiler için arıza merkezini arayan vatandaşlara, “Aradığınız bölge için kesinti ve çalışma programı yok” cevabı veriliyor. Yetkililere de ulaşamayan vatandaşlar artık zırt-pırt elektrik kesintilerinden illallah diyor. Uzun süredir bir türlü çare bulunamayan elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkarırken yetkililer hiç mi hiç oralı değil…

Yaz aylarındaki bu kesintileri keyfiyete bağlayan vatandaşlar, DEDAŞ yetkililerini göreve davet etti. Kronikleşen elektrik kesintilerini vatandaş nereye şikayet edeceğini de bilemiyor.

Çarşı merkezindeki yüzlerce esnaf ve imalatçının yanı sıra evlerinde yaşlı ve hastası olan vatandaşlar da yetkililerin konuya çözüm bulmalarının gerektiğini söylediler. Vatandaşlar, “Bizler saatlerce elektriksiz beklerken kurum yetkilileri serin koltuklarında mesailerini doldurmakta. Varsa bir çalışma veya arıza bunlar halka duyurulsun Yetkilileri koltukta değil, sahada görmek istiyoruz” dediler. DEDAŞ’la karanlık günlere devam...  

Güzel bayramlara erişmek ve yaşamak dileğiyle esen kalın…                 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları