06 Haziran 2021 - Pazar

DIŞI SENİ, İÇİ BENİ YAKAR!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Atasözünde ne de güzel ifade edilmiş 'Dışı seni, içi beni yakar'  diye. Yaşadıklarımız bunu  her alanda ispatlamıyor mu? Gerçekten atalarımız  günümüzde yaşananları çok eskiden çok net tespit ederek güzel bir şekilde de ifade etmişlerdir ve onların sözüne eklenecek bir sözün olmadığının da altını çizmek istiyorum.

Yaşı benim gibi 55 ve üzeri olanlar Batman'ın geçmişini çok iyi bildiklerine eminim. 80'li yıllarda yolların tamamen çamurla kaplı olduğundan insanların sadece  dize kadar uzanan çizmelerle çarşı-pazara çıktıklarını da belirtmek istiyorum. Şimdi ne güzel diyeceksiniz ama biz bu hizmetleri alırken yanı başımızdaki illerin de  yatırım ve gelişimde bizleri katlar hale geldiğini de belirteyim. İşsizlik ve yoksulluk şampiyonu olan Batman’ın en büyük eksikliklerinden biri yine sağlık yatırımları!

Geçtiğimiz yıl her ne kadar sağlıkta atılım yaşandıysa bile yine 650 binlik bu kente yatırımlar yetersiz kaldı.  Uzun yıllardan sonra SSK Hastanesi olarak anılan hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesiyle tanışan vatandaşlara Esentepe dibindeki hastane de yetersiz geldi. Yıllar süren yapımı ve alımlardaki usulsüzlüğüyle ünlenen Gültepe semtindeki Bölge Hastanesi dibindeki alana yine hastane yapım kararı alınırken, ihale ve yapım aşamasındaki senaryo tekrar yaşandı. Yapımı tam 7 yılı alırken nihayet teslim edilerek  hizmete sunulan hastanenin bazı alanları daha şimdiden tel tel dökülmeye başladı.  

Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan adının da Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren bu sağlık tesisinde Batman ve bölgeye çok yetersiz geldiği gün ışığı gibi aşikar. Batman Eğitim Araştırma Hastanesi ile diğer sağlık birimlerinde çalışan sağlıkçıların yoğun çaba ve  özverilerinin bu sıkıntılı günlerde daha da zorlaştığını da belirtmek istiyorum. Vatandaşlar hastane koridorlarında saatlerce sıra beklerken hekimlerin de zorlu mesaileri devam etmekte.

Evet, kısa bir süre önce hizmete sunulan Batman Bölge Devlet  Hastanesi ek binası ''Batman Eğitim ve Araştırma'' Hastanesi dış görünümüyle harika bir yapıya sahip olduğu ortada. Çok uzun zamandan sora hasta kabulüne başlayan bu sağlık tesisi, 650 bin nüfuslu Batman  çevre il, ilçelere bir çok branştaki doktor açığıyla hizmet edemeyeceği, yine bu vatandaşların başka merkezlere gitmek zorunda kalacaklarının yolunu göstermekte. Aslında  bu sağlık merkezinin dış görünümü gibi içinin de dolu dolu olması gerekmez miydi? Kısacası bu merkezin dışı gibi içi de bizi yaktı.

SİSTEM DEĞİŞMEDİKÇE

Arada bir geçmişten kalan bazı konuları getirmek zorunda kaldığımızın farkındayız.  Özellikle Batman il olduktan sonra bazı sorunlar yaşanmaya başladı. Hani derler ya işler büyüdükçe sorunlar da büyümekte…  Sitemimiz yine kurumların satın alma birimlerinden. Adını vermek istemediğim ama gün geçtikçe kentteki bir çok kurumun satın alma biriminde öyle alımlar yaşanıyor ki şeytanın aklına bile gelmeyecek türde. Alımın saatinden sayfalarına yüklemeleri bile planlara dolu! Mutlaka işlerin gideceği yere gitmesi için büyük projeden geçirilmekte. Yani genelde nasıl bir icraat yapılıyorsa yerelde de bu işleyiş var. Hakkıyla iş yapanın vay haline… Kurumlardan  iş bekleyenin sonu ne yazık ki hüsran bu memlekette.

Son bir haftadır Batman Belediyesinin harcamaları yerel basının gündeminde. Hafta sonu Batman Belediyesi, basın ve sosyal medyadaki harcamalarla ilgili açıklama yaparken benim de dikkatimi bazı rakamlar çekti. Batman Tanıtım Filmi,  İletişim Danışmanlık Hizmeti alımı, Gazete Tanıtım ilan ve reklam gideri, Kızılay ile ilgili ortak projelerinin rakamlarını kamuoyuna sunulurken, ''Batman Belediyesinin Kültürel ve Sosyal Etkinliklerinin açılış ve programlarında kullanılmak üzere, ses sistemi, bayrak, flama, afiş  malzemelerine ise tam tamına 227.067,59 TL'' harcama yapıldığı açıklanmış! Yazık… Yazık… Hem de çok çok yazık… İddia ediyorum ki  bazı tema boyamaları ve bu harcamaların yarı fiyatına yapılabileceğidir. Ama doğruları yazdığımızda yetkililerimizin hemen bize alındığına da bilmekteyiz.

 Daha güzel dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları