22 Temmuz 2017 - Cumartesi

REKTÖR DURMUŞ’UN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladığı günden bu yana önemli hizmetler için kollarını sıvayan Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, öğrenci sayısını 15 binden 30 bine yükseltmeyi hedefliyor.  Rektörümüz Aydın Durmuş, şimdi de Batman’ın kültür ve eğitim seviyesini daha da yükseltmek için projeler üretmeye başlamış bulunuyor. Durmuş, şimdi de ilçelerimize Yüksekokul kurmak için YÖK’e başvurmuş, Gercüş ilçemize Adalet Meslek yüksek Okulu içinde YÖK’e başvurmuş. Ayrıca Hasankeyf ilçemize de kız ve erkek yurtları için Bakanlık’tan destek aldığını belirterek bununla da yetinilmeyeceğini diğer ilçelerimize de eğitim alanın en hassas şekilde gereken önemi vereceklerini belirtti.

İlimiz insanının son derece zeki olduğu gerçeğini bildiğini bu nedenle böylesi zeki insanların eğitim seviyesinin çıtasını yükseltme adına ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten Rektörümüzün bu çabası her türlü takdire şayandır. Üniversitemizde yeni açılan ünitelere öğrenci kazandırma çabası içinde olan Durmuş’ un böylesine bir çaba içinde olması elbette ki bizleri son derece memnun etmektedir. Rektörümüz hem üniversitemizin öğrenci sayısını arttırma çabası ve bunun yanında ilçelerimize Yüksek Okullar kazandırma isteğini bizlerde alkışlıyoruz. Böylesine bir istek ve arzuyla çalışan Rektörümüzün başarılı olmaması için hiçbir nedenin olmayacağını düşünüyorum.

Yöremizin çocukları gerçekten imkan sağlandığında en iyiyi ve en güzeli başaracak yetenek ve kabiliyettedir. İşte bunun bilinci içinde olan ve bu alanda büyük bir özveri ve arzuyla işe koyulmuş olan Rektör Prof. Dr. sayın Aydın Durmuş’ u içtenlikle kutluyor ve başarı dileklerimizi iletiyoruz. Rektörümüz Durmuş’un bir diğer özelliği de üniversitemizi halkla bütünleştirmek ve halkımıza en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu konuda da büyük efor sarf ederek işe koyulan ve hizmette kusur aramaksızın azimli bir şekilde üniversitemize ve ilçelerimize Yüksek Okullar kazandırma çabasını ortaya koyması ilimize hizmette sınır tanımadığının da bir göstergesi olmuştur. Bu nedenle sayın Rektörümüze halkımız adına ortaya koyduğu son derece anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyor, çalışmalarının başarılı bir şekilde istenilen seviyede gerçekleşmesini diliyorum.

YEŞİLİ NE DENLİ KORUYABİLİYORUZ?

Batman’ın  birçok kurum ya da kuruluşu zaman zaman ağaç dikimini gerçekleştirir. Bunlar elbette ki yeşil alanlarımızın çoğalması için yapılmaktadır ama gelin görün ki yapılan sözde yeşillendirme çabalarını özde koruyabiliyor muyuz? İşte asıl mesele de bu ağaç dikimi törenleri yapılır dikildikten sonra bunların dal budak verebildiklerini kontrol ediyor muyuz?

Kesinlikle hayır. Örneğin dikilen ağaç fidanları yeterince sulanabiliyor mu? Orta refujlarda bulunan ağaçlarımızın birçoklarının kurumaya yüz tuttuklarını görünce yapılan görkemli ağaç dikimi törenlerinin ne denli gösterişten ibaret olduğunu gözlemliyor ve üzülüyoruz. Ya ağaç dikimi yapmayacaksınız, ya da diktiğiniz ağaçları kontrol edip onların dal budak salmalarına olanak sağlayacaksınız. Aksi halde yaptıklarınız ağaç dikim törenlerinin sadece bir gösterişten ibaret olduğu gerçeğini halka anlatamazsınız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları