14 Nisan 2019 - Pazar

KENTİN GELİŞİMİ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman bu sütunlarda kentin gelişimi ile ilgili düşüncelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Elbette Türkiye'deki tüm kentlerde farklı sorunlar yaşanmakta.  Örneğin kimi il ve belde de çevre, trafik, turizm sanayi ve eğitim gibi sorunlar ön plana çıkmakta. Kimi şehirler artık bir çok sorunu geride bırakarak mega projelerle anılırken, bölgemiz ve ilimizde birçok alanda hizmet ve yatırımları geride izliyoruz. Çevre illerimiz bile eğitim ve turizmde çıtayı yükseltirken biz bir çok alanda hala geride sayılır durumdayız.

Şehrin gelişimi için birçok alanda sektörel hizmetlerin yanı sıra kentin eğitim kurumları, sanayi kolları, turizm gibi alanlardaki tarih ve hareketliliğe öncülük çalışmalar sonucu ev sahipliği yapılır kamuoyunda adından söz ettirilir. Geçmişi 15 bin yıla dayanan tarih ve kültür hazinesine sahip olan Hasankeyf ilçesi adeta beton yığını ve şantiye alanına dönüşmesi yerli ve yabancı turistlerden yoksun kalmasına neden oldu. İşletmecileri sayesinde hiç kimsenin antik kente uğramaması içler acısı haline seyirci kalındı.

Petrol sektöründe adını  altın harflerle yazdıran 'Batman' o eski şaşalı günlerini arar oldu. Sanayisi, turizmi ve eğitimiyle istenilen seviyeyi yakalamayan kentin ekonomisi de sıkıntılı günler yaşıyor. Diyarbakır caddesi ile Gültepe  semtinde peş peşe açılan lüks cafelerin dışında açılan işyerleri var mı? Bir çok alanda SOS veren Batman ekonomide de SOS veriyor.

Bir çok il artık devasa yeşil alanları, teknopark, yemek kültürü, çeşitli turizm ve tarihi kültürel etkinliklerle uluslararası arenada ev sahipliği yapıyorken 600 bin nüfuslu Batman yılda iki kez ‘Kitap ve Tarım Fuarına' ev sahipliği yapmaya başladı. Kentin  gelişimi için artık kolları sıvamanın zamanı gelmedi mi? Onlarca hatta yüzlerce derneğin bulunduğu Batman'da STK'lar ve sanayiciler kentin  tanıtımına ve öncülük etmeli.                 

HAVAMANİA TAMAM

Son üç yıldır havamania engeli yüzünden inşaat sektörü zor günler geçirdi. Batmanlı birçok müteahhit ekipleriyle birlikte Batı illerinde iş tutmaya başladı. Bunun yanı sıra sektörde hizmet veren beton firmaları, kalıpçılar, demirci, mobilyacı ve tesisatçılar sıkıntılı günler yaşadı. İnşaat sektörünün Batman ekonomisine katkısı inkar edilemez. Aynı engele takılan onlarca kent kısa sürede bu engeli kaldırırken, Batman geçtiğimiz hafta Belediyenin yeni yönetimi Encümen kararıyla aldığı kararla engeli kaldırdı. İşsizlik şampiyonluğunu elinden bırakmayan Batman'ın  inşaat sektörüyle yeniden eski canlılığını kavuşmasını dileriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları