03 Ekim 2018 - Çarşamba

BİTEN İNŞAAT SEKTÖRÜ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Hızla gelişen Batman’a inşaat sektörünün büyük katkısını kimse görmeden gelemez. Nüfusu 50 binden 500 bini geçmesi tesadüf değildir elbet. Ulaşım ve coğrafyasıyla çok elverişli olan bu kentin önü son derece açık, ama her nedende yatırım konusunda nasibini alamayan ve yatırımları geriden takip ediyor. İnşaat sektöründe altın yıllarını yaşayan Batman son 3 yıldır havamania ve astromik arsa fiyatlarından inşaat sektörü de dibe vurmuş halde. Kentin ekonomisine büyük katkısı olan sektörün her alanda kaktı sunması da büyük bir gerçek.

Her ne kadar Hasankeyf yolu ile Üniversiteye uzanan bölge imara açılmışsa bile buraya yatırımın geç geleceği gün ışığı gibi aşikar. Devlet yatırımının alt yapının olmadığı bir alana konutlar ne denli tercih edilir? Okul, hastane gibi yatırımın olmadığı bir bölgede arsa fiyatları da adeta altın ve dövize endeksli gibi. Sözde imara açılan bölge, yıllar sonra rağbet görebilir. Altyapısı olmayan hiçbir yer rağbet görmez. Hiçbir esprisi olmayan bu bölgede arsa fiyatları da Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiş, duyulmamış rakamlarda (Bursa, Antalya, Bodrum ve Marmaris dahi). Son ekonomik darboğazda çırpınan tüm sektörler adeta can çekişirken, Batman piyasasında darboğazda kısacası işler iyiye gitmiyor. Göz boyatmakla bir yere varılamaz.

HALK KÜTÜPHANESİ

Tam 365 gün. Yani bir yıl gecikmeli olarak ihalesi yapılan kütüphanenin haberini boy boy okuduk yerel gazetelerimizde. Başta iktidar milletvekili olmak üzere birçok üst düzey yönetici de bu yatırımın yapılacağı duyurusunu yaptı. Yapılan haberde Batmanlılar’dan özür dileneceği yerde müjdesi verildi. Amerika’yı yeniden keşfetmişler gibi! Oysa ihalesi 1 yıl gecikti. İnşallah yapımı da yılan hikayesine dönüşmez. Çünkü mevcut yatırımların hikayesi öyle. Kadın Doğum ve SGK binalarının yapımı gibi Batman Kütüphanesi değil, sanki Kanal İstanbul’u getirecekler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları