24 Aralık 2017 - Pazar

YA HEP, YA DA HİÇ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hatırlanacağı üzere 900 bin taşeron işçisinin yılbaşından önce kadroya geçeceğini söylemişti. Aradan uzun değil kısa bir süre geçmesine rağmen ülkedeki taşeron konusu henüz bir açıklığa kavuşmuş değil. Yeni yıla kadrolu işçi olarak geçmek umudunu taşıyan taşeron işçileri hala konularına ilişkin bariz bir açıklamanın yapılmadığını gördükçe yeniden karamsarlığa kapılmış bulunmaktalar.

Çalışma ve Sosyal Bakanı Julide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 900 bin taşeron işçisinin kadroya geçeceğini söylediği tarihte 450 bin taşeron işçisinin ilk etapta kadroya alınacağın, halen aldıkları ücretle kadrolu olarak işlerine devam edeceğini söylemiş akabinde de birer sınavdan da geçeceklerini ifade etmişti. Hükümet, taşeron işçilerinin yılbaşından önce kadroya geçeceğini dillendirmesine rağmen bu konu hala gerçekleşmiş değil. Kimi Meclis’ten geçmesi gerektiğini söylüyor, AK Parti kanadı ise sanırım işi KHK ile çözümlemeye çalışarak iki bilinmeyenli bir denklemi ortaya koymaktalar.

Hal böyle olunca da sürüncemede kalan kadroya geçiş konusu taşeron işçilerinin yeniden karamsarlığa düşmesin neden olmaktadır. Kadroya geçecekler diye büyük sevinç yaşayan ancak hala sürüncemede kalan konu çözülmeyince de bu kez umutsuzluğa kapılmamaları mümkün mü? Hükümet verdiği sözü oyalama taktikleriyle geçiştirmeden bir an evvel verdiği sözü yerine getirmeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği 900 bin taşeron işçisi vakit geçirilmeden kadroyla alınmalı ki bu insanlar da artık rahat bir nefes alabilme olanağını bulabilmelidirler. Bu sorunun gündemden düşmesi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi alternatifsiz 900 bin taşeron işçisinin hiçbir engele takılmadan kadroya geçirilmeleri ile mümkün olabilecektir.

Hükümet bu konuda verdiği sözü de yılbaşından önce hayata geçirmelidir. Dileğimiz yıllardır kadro bekleyen ve çalıştıklar sürece üvey evlat muamelesi gören taşeron işçisi kardeşlerimizin 2018 yılına girerken yüzlerinin güldürülmesidir. Hükümetin de bu konu gereken hassasiyeti göstereceğine ve verdiği sözü tutacağına olan inancımız da sonsuzdur. Yani sözün özü, ye hepsi kadroya geçsin, ya da eskiden olduğu gibi taşeron işçileri olan yaşamlarını idame etsinler. Buna da hükümetin gönlünün elvermeyeceğine de inanıyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları