09 Ağustos 2021 - Pazartesi

VALİ ŞAHİN İLE 3 YIL

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

2016 Yılında  İstanbul Esenler Kaymakamlığı'nın ardından 26 Ekim 2018 yılında Batman Valiliği’ne atanan Hulusi Şahin 3.ncü yılını doldurmak üzere. Valilik görevine ilk kez Batman'da başlayan Valimiz sayın Şahin göreve geldikten bu yana sadece iki kez basınla buluştu.

Kentin bir çok alanındaki eksikliğini yerinde inceleyen, yatırımların ve hizmetlerin devamını sağlamak için büyük çaba sarf eden sayın Valimizin, basın ile arasında bir iletişim eksikliğinin olduğunu belirtmek istiyorum.

Mahalle buluşmaları ile iş dünyasının farklı sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda ise yine basınla arasında mesafeyi korudu sayın Valimiz.  Bir çok mahalle buluşması ile bazı toplantılarda da bazı işlerin sorumlusu basınmış gibi basına sitemlerde bulundu.  Aslında 650 bin nüfusla Batman gibi kentlerde  iki makamı aynı anda  idare etmek kolay bir iş olmadığını da bilmekteyiz.

Eğitim, turizm, sanayi ve bir çok alanda eksiklikleri olan Batman'da işlerin iyiye gitmediğini belirtmek istiyorum. Başta Alo Tevşo Semt Pazarı, Serı Tabla, Telefoncular Pazarı ve Şemsiyeli Sokak projelerinin istenilen düzeyde hizmete sunulmaması ve bazı projelerin yarıda kaldığı, bunların yanında  geçtiğimiz dönem Batman'a kazandırılan Yaşam Parkı ile Denizli Parkı gibi onlarca park ve bahçede S.O.S. yaşandığını belirtmek istiyorum.

İlçede Kaymakamlıklar, İllerde ise Valilik kapıları Devletin kapılarıdır. Devlet demek baba demektir. Baba demek evladına hoşgörü ile bakan kendisini kucaklayandır. Vali bey'in 3 yıllık görevi süresinde vatandaşa makamında kucak açtığına şahit olmadım. Bu önemli işin yanı sıra Batman'da görev yapan Gazete Cemiyetleri ile sahada çalışan gazetecilerin aylarca dikkate alınmayan randevularına neden dönüş yapılmadığı gerçeği de var ne yazık ki. Valimiz sayın Hulusi Şahin'in Valilik ve Belediye Başkan Vekilliği görevleri elbette çok yorucu olduğunun farkındayız. Ancak Belediye Başkan görevine getirilen 3 Başkan Yardımcısından ikisinin de halktan ve basından çok kopuk olduğunun altını çizmek istiyorum.

Bazı saha denetimlerinde kendisini halkın ve gazetecilerin amiri gören Belediye Başkan Yardımcılarının kendilerini bulunmaz Hint kumaşı olarak görmeleri de neyin nesi? Sözde saha çalışmasını yerinde görmek isteyen Başkan Yardımcısı etrafındaki yalakalarla denetim sırasında esnaflara bir selam verme zahmetinde bulunmazken bir gazeteci olarak sorulan sorulara cevap verme zahmetinde de bulunmuyor.

Sözde saha çalışmasına çıkan Başkan Yardımcısı, şehrin hangi gerçeğini bilir ki? Bu kentin havasını soluyan sorunları avucu gibi bilen vatandaş, esnaf ve gazeteciye kulak vermeniz çok mu zor?  Valilik ve Belediye olarak halktan ve basından uzak olan hiçbir şekilde iletişim kurmayan ve herkesi ötekileştirmekle hiç kimsenin sevgisini kazanmayacağınızı belirtmek istiyorum. Geçmiş dönemlerdeki yerel yönetimlerin çoğu halk ve basınla iç içe olmuşlardır, çok acımasız ama haklı olduğumuz konularda hoşgörü ile bakan onlarca Belediye Başkanları ve Yardımcılarını gördük. İlk kez de basın ve halkla iletişim kurmayan bir ekibe tanıklık ettiğimi belirtmek istiyorum.

Halkla, yetkililer arasında köprü görevini gören Batman yerel basını da bu şehirde güzel gelişmelerin olmasından yana. Yerel basın, en ufak bir yatırım ve istihdam haberinin sevincine ortak olmakta iken bazı aksaklıkları sütunlarına taşıdığında ise ne yazık ki düşman sayılmakta.  Biz gazete olarak doğrularımızdan şaşmayacağımızı,  haber değeri olmayan bazı gelişmelere yer vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz.  Hangi makamda olursanız olun, unvanınız ne olursa olsun görevinizi iyi yaparsanız iyilikle,  kötülük yaparsanız kötülükle anılırsızınız.

Güzel günler dileğiyle.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları