02 Temmuz 2017 - Pazar

BUNDAN BÖYLE HERGÜN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 2 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

 

8 Mart 2004 tarihinde günlük olarak yayın hayatına başlayan ve adını kentin sembolü olan ‘petrol’den alan Batman Petrol Gazetesi altı aydır haftanın Pazartesi ve Perşembe gününde yayın yapmaktaydı. Gazete kadromuzun aldığı kararla sizlerle her gün beraber olmak için günlük yayına karar verdik. Bundan sonra her gün Petrol diyebilmek için günlük olarak yayındayız. Halk ve yetkililer arasında köprü görevini gören yerel bir gazete olarak haber ve yorumlarımız genelde yerel olacak.

Tam 13 yıl boyunca günlük olarak yayınlanan ve vasıflı konumundaki Petrol Gazetesi, Basın İlan Kurumu’nun birleşme projesi kapsamında Petrol’ün yayınına son vermiştik. Altı ay önce yayına başladığımız gazeteyi sizlerle günlük olarak buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.

Yeniden her gün PETROL…

KÜÇÜLEN TÜRKİYE PETROLLERİ

Petrol adından söz açılmışken Türkiye Petrolleri’nin özelleştirme konusuna değinmeden geçemeyeceğim. Batman kentini yoktan var eden Türkiye Petrolleri gittikçe küçülüyor. Batman kentini ilçe statüsünden il statüsüne kavuşturan tek sebep petroldü. Yıllarca şehir ekonomisini sırtlayan ve bağrında 7 bin işçiyi besleyen şehrin tek lokomotifi TPAO’du. Sondaj ve Kuyu Tamamlama Hizmetleri’nin TPIC’e devredilme işlemleri gerçekleşirse çalışan sayısı 1000 kişiye düşecek…

Batman’da sayısı bilinemeyen onlarca; işadamları dernekleri, Esnaf Odaları, Esnaf Temsilcileri, STK’lar bu gelişmelerden haberdar değiller mi? Sahi onlar Batman’da mı yaşıyor? Bence bu kentte yaşamıyorlar!

Eğer bu kentte yaşıyor olsalardı olup bitenleri dile getirirlerdi. Yerine de geldiğinde bol bol basın açıklaması yapıp çarşaf çarşaf reklam niteliğinde açıklama yapmayı da iyi bilirler…

Ne diyelim sahipsiz BATMAN demekten başka…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları