09 Nisan 2020 - Perşembe

BATMAN EVDE KAL'MIYOR'

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

     Malumunuz ülkede ve dünyanın gündemi koronavirüs. Kendilerini dünya devi ilan edip süper güç bilen bir çok ülke bu salgın karşısında diz çökmüş durumda. Ülkemizde ise zamanında alınan tedbirler takdire şayan. Eğitim-öğretime ara verilmesinin ardından hutbe, ulaşım, futbol müsabakaları, cafe ile umuma açık tüm yerlerin kapatılması ve artık bir çok kente giriş çıkışların yasaklanması ve kontrol altına alınması yoğun bir çalışmanın en büyük göstergesi.

    Bir çok devletin Sağlık Bakanları’nın kaptanı olacak düzeyde bir Sağlık Bakanı var Türkiye'nin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki bir çok kurul alınan tedbirlerle hastalığın yayılmasını ve vakaların en asgariye indirilme çabaları sürmekte. Bu çalışmalara kulak veren ve 'Evde Kal' Türkiye sloganına büyük illerdeki vatandaşlar uyum göstermekte. Bu izlenimleri hepimiz televizyon ekranlarında izlemekteyiz. Ne yazık ki Batmanlı vatandaşlarımız 'Evde Kal' çağrılarına uymamakta. Yurt genelinde bunlar yaşanırken birazda Batman gündemine gelmek istiyorum.

                               KENDİSİNİ FAHRETTİN KOCA SANIYOR!

Evet, yurt ve dünya gelişimlerinin yanı sıra 600 bin nüfuslu ilimizde yaşananlar ise başta kentin Valisi Hulusi Şahin ilgili kurullarla adeta 7/24 görev başında. Bir çok alandaki muhataplarıyla toplantı ve önlemler için çaba sarf etmekte. Sağlık İl Müdürü ve sağlık çalışanlarının ise yoğun mesaileri aralıksız bir şekilde sahada sürmekte. Batman'a atandığı günden beri kendisini bir Batmanlı gibi gören bir Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, bu salgın hastalık karşısında emek veren Emniyet teşkilatı, zabıta görevlileri ile onlarca teşkilatın çalışanlarının çalışmaları taktire şayan.

TAKLACI MÜLAYİM GİBİ

Salgın nedeniyle kendisini Sağlık Bakanı sanan ve ilimiz Turgut Özal Bulvarına inen ve sözde vatandaşları bilgilendiren biri var ki! Kendisi çok önemli bir eğitim camiasının başında olduğunu unutup hep meydanlara inmeye çok meraklı. Yerine göre kendisini Cumhurbaşkanı, yerine göre Vali, yerine göre Belediye Başkanı, yerine göre Bilim Kurulu Başkanı gibi davranışlarda bulunan bu malum insan bir mikrofon hayranı. Tıpkı meşhur olmak için mikrofon görüp şarkı söyleyen ergenler gibi... Oysa onun yönettiği eğitim kuruluşu Türkiye'nin sıralamalarında sonlarda iken ve göreve geldiği gibi çalışanlarına huzursuzluk yaratıp, mobinglerin tavan yaptığı, herkesi azarlayan, kavgacı üslupla, eleştirilere vatan haini yaftalaması yapan ve bu ülkenin tek sahibinin kendi olduğunu düşünen bu zat kentin caddelerine inip suya-sabuna dokunmanın önerilerinde bulunuyor. Evinden sokağa çıkma diye öğüt verip, kendi sokağa çıkıp ısmarlama mikrofonla memlekete akıl veren bu kişiyi görevden alacak bir baba yiğit maalesef çıkmadı.

    Kendi alanı dışında her şeyde uzman olan bu şahsiyete git işini yap atom parçala demedi. Göreve geldiğinden bu yana hep hayali projeler üretip halkı uyutan bu şahsiyet memleketin değişmeyen kamburu oldu. Bunun dışında da dilinden düşmeyen bölgecilik lafları milliyetçiliğini dışa vurmaktadır. Bu malum kişi koltukta kalmak için taklacı Mülayim gibi şekilden şekile girerek de oyunculuğunu sizce gözler önüne sermiyor mu?

    Oysa idareciler bulunduğu ili en güzel şekilde temsil etmekle mükellef değil midir? Bakın Batman Valisine, Emniyet Müdürüne, Sağlık Müdürüne nasıl özveriyle çalışıp halkın takdirini topluyor. Yönetici, halka kapılarını açmalı insanları kucaklamalı. Ön yargıyı bir tarafa itmeli. Ne diyelim bu da kentimizin kaderi... Nasılsa sahipsizliğimiz ortada.

    Güzel günler ve güzel haberlerle buluşmak üzere.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları