29 Kasım 2020 - Pazar

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

       Meslek serüveni 1965-70 yılları arası başlayan ve hayali günlük bir gazetenin yanı sıra matbaacılıkta son sistem olan ofset tekniğini Batman'a kazandırmak olan Batman basınının duayenlerinden; ailemizin büyüğü Enver Arslan’ı anlatmaya çalışacağım bu haftaki yazımda. Daha ömrünün 15 ve 16'lı yaşlarında gencecik bir delikanlı olan Enver Arslan, rahmetli babamız Hüseyin Arslan tarafından kentin tek matbaacısı Haluk Yargıcı'nın yanına çırak olarak verilmişti. Ağabeyim Enver Arslan’dan iki yıl önce aynı işyerinde meslektaşı; yine kentin en eski gazetecilerinden Nizamettin İzgi de çalışıyordu. Yıllar sonra kendi işyerini kurmak isteyen Nizamettin İzgi, Yargıcı'dan ayrılmıştı. Rahmetli Enver ağabey de TPAO çalışanı ve Güven Matbaası sahibi rahmetli Abbas Kuyumcu'nun yanında matbaacılık mesleğini sürdürmeye devam etti. Birkaç yıl sonra bu genç delikanlı kendi işini kurup kente yeni bir soluk aldıracak gazeteyi kurmanın hesaplarını yapıyordu. Çok sevdiği Abbas abisinden izin isteyerek kendi matbaasının temellerini attı. O yıllar çok meşakkatli yıllardı…

       1970'li yıllarda kurduğu farklı iki gazetenin kapanmasının ardından uzun bir süre soluklanan Arslan, gazete kurmaktan vazgeçmedi. 1984 yılında, çok yakın arkadaşlarıyla gazete kurma fikrini yeniden masaya yatırdı. O yıllar Siirt'e bağlı olan Batman, tüm izinlerini vilayetten almak zorundaydı. Uzun bekleyişin ardından Batman Çağdaş'ın yayınlanma izni Siirt Valiliği'nden çıktı. Gecesini gündüzüne katan Arslan’ın hayalleri gerçeğe dönmüştü artık. 90'lı yıllarda birçok arkadaşının desteğiyle haber ve yorumlarıyla gündem belirleyen gazete konumuna gelindi. Kurulduğunda haftanın iki günü yayımlanan Çağdaş, bir süre sonra günlük yayına geçerek kentin ilk günlük gazetesi oldu. Tabii bu başarı bir ekip başarısıydı.

       Rahmetli Enver ağabey, bu günlük gazeteyi bile Batman'a az bulduğundan dolayı zaman zaman özel ve renkli sayılarını bastırmak için Adana ve Ankara illerinin yolunu tutardı. Kalite ve yeniliği seven Enver Arslan meslektaşları, esnaflar, iş insanları ve halk arasında çok sevilen ve sayılan bir simaydı. O sadece bir gazeteci değil, o bir evlattı, o bir babaydı, o bir ağabeydi, o has biriydi. O her kesime değer veren bir insandı, kısacası o adam gibi bir adamdı.

       Enver Arslan, 1984 yılında kurduğu ve yeni yeni filizlenen Batman Çağdaş Gazetesi’nin en etkili yıllarında gazetenin daha da büyüyüp gelişmesi hep çaba sarf ederdi. 29 Kasım 1992'de elim bir trafik kazası sonucu kaybettik ağabeyimizi. Kurduğu gazete onlarca emekçinin çabasıyla, bölgenin en etkili gazetelerinden biri oldu. Biz kardeşleri ve çocuklukları onun eserini yaşatmak için bu kentte bu mesleği devem etmenin gururunu taşıyarak bugün Batman Çağdaş, Batman Petrol, Batman Medya ve Batman Olay gazeteleri olarak onun gazetecilik anlayışını sürdürmekteyiz.

       Meslekte 40 yıla yakın tecrübemle ve Batman Petrol Gazetesi olarak doğrularımızdan taviz vermeyeceğimizi, doğruya doğru ve yanlışa yanlış diyerek dürüst ilkemizle ağabeyim Enver Arslan'ın bize önderlik ettiği bu meslekte dürüst gazetecilik yapmayı bir görev olarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.

       Zor şartlar altında basın mesleğine öncülük eden ve herkes tarafından sevilen ağabeyim, mesleğe Bankalar caddesi, Tosun Kahvesi sokağında başladı. Hem mesleğe başladığı muhitteki esnaflar hem de yıllarca emek verdiği Gülistan Caddesi (Eski Tekel Caddesi) esnafları hala Enver Arslan'ı şükranla anması bizlere daha da güç veriyor.

       Hangi sektörde olursa olsun önemli olan işin öncüsü olmak ve yıllar boyu işin önünü açacak ilkelere sahip olmaktır. Yıllar geçse de o hala hatırlanıyor, anılıyor. Çünkü o işinde öncüydü ve ilke sahibiydi. Ne mutlu ağabeyim Enver Arslan’a ve onun gibilere. İsimleri yıllarca hafızalardan silinmeyecek…

       Batman Basını duayenlerinden ağabeyim Enver Arslan'ı ölümünün 28. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları