01 Mart 2017 - Çarşamba

NİCE YILLARA ÇAĞDAŞ…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 6 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yayın hayatına 1984 yılında kurucusu merhum Enver Arslan’ın büyük çabaları sonucu başlayan Batman ÇAĞDAŞ gazetesi 33’üncü yayın yılını geride bırakıp 34’üncü yayın yılına başladı. Uzun ve meşakkatli geçen yılların ardından yayın hayatını büyük bir özveriyle sürdüren Çağdaş gazetesinin bu günlere gelmesinde emeği geçenleri candan kutluyorum. Zorlu süreçlerde bile yayın hayatını sürdürmeyi meslek aşkıyla idame ettiren gazetede nice emektar insanımızın alın teri vardır. Başta kurucusu olan ve şu an aramızdan ayrılmış bulunan merhum Enver ağabeyimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Batman Çağdaş yıllardır sürdürdüğü yayın hayatı ile ilimiz insanının bir bakıma gözü, kulağı ve dili olma ilkesini büyük bir özveriyle sürdürmeyi başaran ve halkımızın olmazsa olmazlarından biri olmayı başaran bir gazete olarak ilimiz insanlarının gönlünde taht kurmayı başarmıştır. İyiyi güzeli yaratma çabamız dün olduğu gibi bundan sonra da aynı inanç ve aynı meslek dürüstlüğü ile devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın batman çağdaş gazetesi halkımızın tüm sorunlarını, dileklerini, ilimiz için yapılması gereken hizmetleri her zaman dillendiren ve bu konuda yetkililere iletme görevini her zaman kendine göre addetmeyi ilke olarak kabullenmiş bir gazete olarak okurlarının beğenisini kazanmıştır.33 Yıldır hiçbir korkuya kuşkulara kapılmaksızın gazetecilik mesleğine sadık kalarak yayın hayatını sürdüren Çağdaş gazetesinin tüm çalışanlarını, böylesi onurlu bir şekilde 34’üncü yıla taşıyan tüm emekçilerini tüm içtenliğimle kutluyor. Başarılarının bundan böyle de 34’ün yıldönümünde de sürdürmesini diliyor, Arif Arslan yönetimindeki yazı kadrosu ile teknik çalışanlarına üstün başarılar diliyorum.

NEDEN BATMAN’DA İMALAT VE ÜRETİM DÜŞÜK, İŞSİZLİK YÜKSEK

Bilindiği gibi kentimiz Batman, 16 Mayıs 1990’da il olmuştur. Batman 26 yıl içerisinde Güneydoğu Anadolu bölgesinin en hızlı gelişmekte olan illerinden bir tanesidir. Bu hızlı gelişme ve nüfus artışına bağlı olarak, bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı yatırımların durması işsizlik oranını büyük ölçüde etkilemiştir. TÜİK verilerini göre son yıllarda en fazla işsizlik oranı batman’da yaşanmaktadır. Yapacağımız yatırımlarla bölge halkına iş imkanı sağlayıp, istihdam oranını arttırmayı planlıyoruz. Bölgedeki işsizlikten dolayı gençleri gerek psikolojik olarak motive edip, gerekse de girişimcilik potansiyeli olan gençlerde var olan cevheri ortaya çıkararak önlerini açabilmektir. Kısacası batman’a geliş amacımız tamamen yatırıma dayalı olmakla beraber kentimizde ve bölgemizde istihdam oluşturmaktır. Hiçbir şekilde müteahhitlerle bir çalışmamızın olmadığını belirtip, bizim adımıza müteahhitlere verilen sözlerin aslının olmadığını ve bu söylemlerde bulunanların hukuki sürecin başlatıldığını belirtmek istiyoruz. Bundan sonra da benzer durumlar yaşandığı takdirde hukuksal süreç ivedi bir şekilde başlatılacaktır. Bizim işimiz, istihdam yaratmak için yeni projeler hazırlamak ve lyeni yatırımlar yapmaktır. Başta Müteahhitler ve belediye olmak üzere hiçbir kurum ve kişiler arasında asla köprü değiliz. Bizim işimiz başta kendi projelerimizi hayata geçirmek ve bölgemizdeki diğer yatırımcıların projelerini hazırlmayıp anahtar teslimine kadar uzman mimar ve mühendis kadromuzla danışmanlığını, iş takibini yapmaktır. Çalışmalarımız kendimize ve yatırımcılara yönelik olup hiçbir müteahhit arkadaşlarımızla çalışmalarımız olmayacaktır. Müteahhit arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yukarıda belirtilen ve projelerini açık ve samimi bir şekilde açıklayan Aşur Group yetkilerinin bu projelerinin hayata geçirilmesini tüm içtenliğimizle diliyor çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.

İŞSİZLİK HAD SAFHADA

İlimiz bilindiği gibi TÜİK açıklamalarıyla ülkemizin en çok işsizi olan il olmuş durumundayız. İş alanlarının olmaması istihdama yönelik çalışmaların yaratılamaması işsizlik oranımızı elbette ki böylesi elim durumlara getirecektir. Bölgemizin en hızlı gelişen ve gelişmede önderlik yapan bir ilde 600 bine yakın insan yaşamını sürdürmektedir. İş imkanlarının olmaması ve istihdama yönelik gelişmelerin yapılmaması işsizler ordumuza her geçen gün yenilerinin eklenmesine doğal karşılamak gerekir,. İlimizde yüzlerce iş adamı etiketi edinenlerin olduğunu gözlemliyoruz. Ama işadamlarının istihdamı yaratma adına hiç mi hiçbir teşebbüslerinin olmadığını görmek bizleri gerçek manada üzmektedir. Dışarıdan yatırımcıların bölgemizdeki malum olaylar yüzünden ilimize gelmediklerini biliyoruz. Hal böyle olunca neden kendi sırtımızı kendi ellerimizle kaşıma gereğini duymuyoruz. Bunca iş adamımız var neden kendi topraklarında istihdama yönelik girişimlerde bulunmuyor da dışarıdan gelecek yatırımcıdan medet umuyorlar ki? Ben iş adamlarımızın son derece enerjik ve girişken olduklarını biliyorum ama bu girişkenlikleri icraata dönüştürmelerini bekleme sürecini yaşıyorum. Dileğim en kısa zamanda kendi yağımızda kavrulma örneğini verecek iş adamlarımız da harekete geçer ve bu ile bir şeyler kazandırma gereğin duyarlar diye düşünüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları