20 Mayıs 2018 - Pazar

HOŞGÖRÜ AYINDA FAKİRLER UNUTULMASIN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Rahmet ve hoşgörü ayını eda etmeye çalıştığımız şu günlerde insanların pek de hoşgörülü olmadıklarına tanık olmak bizleri gerçek manada üzmektedir. Ramazan ayında her insanın orucunu edebiyle bitirebilmesi için öncelikle kendine hakim olması, kalp kırmadan kaçınması gerekirken üzülerek ifade etmek isterim ki bunların hiç birine riayet edilmemektedir. Örneğin trafikteki sataşmalar, ağza alınmayacak küfürler, incir kabuğunu doldurmayan nedenler yüzünden çıkan sokak kavgaları, Ramazan ayına özel zamlar yapan fırsatçılar ve haksız para kazanma hırsına bürünenler. Bir yanda şatafatlı sofralarda iftarlarını açanlar, diğer yanda çöp bidonlarında ekmek parçası alıp iftarlarını açanlar. Mübarek Ramazan ayı içinde olduğumuz bu günlerde böylesi manzaralarla karşılaşmak içimizi acıtıyor.

Kim ne derse desin, Batman geçmişte fakirini doyuran, fakirine el uzatan münevver insanların yaşadığı bir ildi. Şimdi böylesi inanılmaz tutum ve davranışların sergilenmesi bizim alışık olmadığımız durumlardır. Mübarek Ramazan ayının yüzü, suyu hürmetine de olsa böylesi hoşgörüsüzlüklerden kendimizi sakınmalıyız ve mübarek Ramazan ayını bir kardeşlik duygusuyla sonlandırma şerefine nail olalım, olabilelim. Bizleri bir mübarek Ramazan ayına ulaştıran Cenabı Allah’a şükrediyoruz. Böylesi mukaddes bir ayda en büyük erdemlik bizlere göre hoşgörüdür, fakirin yardımına koşmalıdır, zam üstüne zam yapan ve halkın alım gücünü eritenlere ikaz ve uyarı yapmalıyız.

Fırsatçılık yapanların, Ramazan ayında her türlü şaklabanlıklar yaparak para kazanma hırsı içine girenlerin var olduğunu çok iyi biliyoruz. Her Ramazan ayında böyleleri türer ve haksız kazanç elde edebilmenin çabasına girer tabii ki Allah korkusunu içinde yaşatamayanlardır bunlar. Ramazan ayında bolluk ve refah içinde yaşayanların kentindeki fakirleri ve dul ve yetimleri düşünmeleri en büyük hayırdır. Hayırsever insanlarımızın bu konuya gereken hassasiyeti gösterdiklerinden kesinlikle şüphemiz yoktur. Geçmişte fakirlerimizin mübarek Ramazan aylarını sıkıntısız geçirebilmelerine olanak sağlayan birçok hayırsever insanımızın olduğuna tanık olmuştuk. Bu Ramazan ayında da kimsesizlerin kimsesi olacaklarına içtenlikle inanıyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları