30 Aralık 2018 - Pazar

ASGARİ ÜCRET KONUSU

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Hükümet bilindiği gibi 1603 lira olan asgari ücrete yüzde 26 zam yaparak 2020 liraya çıkardı. Kimisi asgari ücretin, asgari ücretle çalışanların memnun ettiğini, kimileri de memnuniyetsiz ettiğini ifade etmektedirler. Bu asgari ücret belirlenmeden evvel bilindiği gibi ülke genelinde yapılan zam furyası ile vatandaşın alım gücünü zorlaşmıştı. Unuttukları bir gerçek var ki,  o da sayıları 12-13 milyonu bulan emekli kesim de asgari ücrete yapılan zammın kendilerine de verilmesi gerektiğine işaret ediyorlar.

Hükümet emeklilerin bu haklı isteğine gereken anlayışı ya da toleransı tanır mı bilemem ama aksi olduğu takdirde emekli kesimden seçimlerde oy alması zor olacaktır. Yapılan zamlarla alım güçleri tamamen sıfırlanan emekli kesimin haklı isteğine nasıl bir yanıt verileceği önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Benim şahsi görüşüm emekliye iktidarın %26’lık bir zammı kesinlikle vermeyeceğini tahmin ediyorum.

Her dönemde mağdur edilen ancak seçim dönemlerde onlara inanılmaz vaatler veren siyasetçilerin istediklerini elde ettikten sonra emekli kesimin nasıl ihmal edildiğine tanık olduğu bilinen bir gerçektir. İşte bu yüzden emekliler yıllardır sadece enflasyon oranında aldıkları maaş zammının bu dönemde değiştirilmesi gerektiğine ve asgari ücretliye verilen % 26’lık zammın kendilerine de verilmesini talep etmektedirler.

Bu talepleri iktidar tarafından olumlu karşılanır mı bilemem ama bilinen bir gerçek var ki, o da iktidara gelen hükümetlerin emekliye kesinlikle olumlu bakmadıkları gerçeği ortadadır. Emekliye zam söz konusu olunca ellerini kaldırmayanların emekliden oy talebinde bulunma haklarının da olmadığını özellikle vurgulamak isterim.  Asgari ücretliye verilen %26’lık artışı bazı kesim çok iyi görüyor olsa da bu artış zaten yapılan aşırı zamlarla hiçbir şeyi ifade etmemektedir. Şimdi yeni yılda bir kesimi sevindiren hükümetin emekli kesimini de sevindirmesi umuduyla esen kalınız…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları