22 Mart 2018 - Perşembe

HANİ İNSANLARA EKMEK KAPISI AÇAN TPAO NERDE?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Kara elmas diyarı olarak anılan, bir zamanlar bünyesinde 7500 insana ekmek kapısı açan ve ilerleyen zaman içinde burada çalışanların gururla söylediği “ TPAO’ da çalışıyorum” Sözünü ettiği ; Batmanlıların olmazsa olmazı olan ve gözlerinden bile esirgediği gurur abidemiz TPAO Sahi nerede? TPIC’e büyük bir bölümünün devredildiği bir zamanlar 1500 insanın ekmek kapısı olan TP şimdi ne yazıktır ki sadece 600-700 insanı çalıştırma gibi bir vefasızlığın içine girmiştir. Gerek sendikanın ve gerekse de tüm STK temsilcilerinin karşı çıkmalarına rağmen TPAO’yu küçültme adına ne mümkünse yapılmaktadır. Bizler il olduktan sonra TPAO’nun daha da büyüyeceğini daha da dal budak salacağını düşünürken zatı muhteremlerin keyfi tutumları nedeniyle böylesine küçültülmeye gidilmesi karşısında eski TPAO’yu arar hale gelmiş bulunmaktayız. Halkın karşı çıkmalarına kulaklarını tıkayanlar, halkın itirazlarına kulaklarını tıkayanların seçim döneminde halktan oy isteme haklarının da olmadığını düşünüyorum.

Bir şeker fabrikalarının özelleştirilmeye gitmesi karşısında nasıl tüm ülke geneli karşı çıkma gibi bir erdemlilik gösteriyorsa TPAO gibi ülkenin az da olsa petrol ihtiyacını karşılayan bur kuruluşun böylesine acımasızca küçültülmesine sessiz kalanların da buna müstahak olduklarını ifade etmek isterim. Bir zamanlar TPAO Batman’da doğdu ve Batman’da büyüyecek naralarını atan sözde TPAO yetkililerinin bizleri yıllarca nasıl uyuttuklarına tanık olmak bizleri kahretmektedir. Binlerce insanımızın ekmek kapısı olan ve tüm bölgenin şanlı bir kuruluşu olan TPAO artık ne yazık ki küçücük bir kuruluş haline gelmiş bulunmaktadır. Bu ne demek biliyor musunuz ?bu “ Sizler bu kadar güzel bir kuruluşa layık değilsiniz ve bu kuruluşta 7500 insanın çalışması bizim için bir yüktür” anlamını taşımaktadır.

TPAO bizim için bir sığınabileceğimiz yegane limandı, şimdi korkunç ve fırtınalarla dolu bir denizde işten çıkarılanların tümü kırık dökük bir gemide bu limana sığınamıyorlar. Korkunç fırtınalara tutulmuş bu gemideki insanlar artık çaresizliğin, umutsuzluğun naçarlığını yaşamaktadırlar. Seslerini duyar yok, onların imdadına yetişecek kimseleri de yok artık. Bizler ise limanda onları beklemeye koyulmuşuz ama ne gelen var ne de giden…

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ TEŞEBBÜSÜ…

Ülkemizin bir numaralı gündem konusu haline gelen 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusu. Nişasta bazlı şekeri yemeğe bizleri itenler ne yazıktır ki tüm itiraz ve protestolara rağmen satışlarının yapılacağı biliniyor. Binlerce pancar üreticisi,. Ve binlerce çalışan fabrika işçilerinin akıbetinin ne olacağı düşünülmeden özelleştirilmeye kalkışılan fabrikalar için tüm halk adeta seferber olmuş bunların elden çıkarılmaması için her türlü eyleme başvurmalarına rağmen onları dinleme gereğini duyanların olmaması son derece büyük bir talihsizlik ve vurdumduymazlıktır.

Bir kez olsun milletin isteğine evet deme gereğini duymayanların yarın seçimlerde bu milletten oy isteme haklarının da olmadığını da ifade etmekte yarar görüyorum. İktidar partisi üzülerek ifade etmek isterim ki halka rağmen halkın istememesine rağmen dediğim dedik astığım astık teorisinden vazgeçmiyor. Bunca çalışan, bunca pancar ekicisinin olduğu yerlerdeki insanlar kendi ekmek kapılarının kapanmaması için gereken her türlü mücadeleyi ortaya koymaktadırlar ama dinleyen ve kulak veren yok. İşte böylesi bir durum için ayağı kalkan ve ekmek kapılarının kapanmaması için direnen halk Batman’ın TPAO’sunun da özelleştirilmemesi için bizlere de bir örnek teşkil etmiş olmuyor mu?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları