17 Mart 2019 - Pazar

Seçime doğru

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yerel seçimlere 12 gün gibi bir zaman kala Belediye Başkan adayları da ziyaretlerini sürdürüyor. Muhtar adaylarının bile projeleri Batman’ı uçuracak düzeyde iken Belediye Başkan adaylarının da kamuoyuyla paylaştıkları projeler seçmenlere umut veriyor. Uzun yıllar yeterli hizmetleri alamayan Batmanlılar artık hizmet bekliyor.

Son dönemde Batman’da kısmen de olsa merkez ve farklı semtlerdeki çalışmalar beğeni kazanırken, yapılacak seçim sonrası seçilen Belediye Başkanının hangi partiden olursa olsun hizmeti ön planda tutması tek hedefli olmalı. Yıllar önce bölge illerine hareketliliği ile örnek olan Batman, çevre illere göre çok gerilerde artık. Seçilen Belediye Başkanı kim olursa olsun Batmanlılara daha çok yeşil alanlar, daha rahat bir ulaşım, daha çok proje ve daha yaşanılabilir bir kent hedefi olmalı…  

Kentin dört bir tarafı doğallıkla örtülü bu coğrafyada vatandaşlara neler sağlanılamazki. Bu makama gelecek kişi, toplumun diğer fertlerine göre daha farklı özelliklerin olması gerekiyor. Belediye Başkanı mutlaka kent halkının önüne hizmet derdi olan, kentin geleceğini düşünen çok iyi bir kadro ile çıkmalıdır. Seçilecek yönetimin siyasi görüşü ne olursa olsun yarışın sonunda kazandığı koltukta farklı icraatlar değil, tek hedefleri hizmete sunma olmalı.

İSTİHDAM VE ÜRETİM YOK, HEYKEL VAR

1951’li yıllarda ilçe olan ve kara altın petrolle ünlenen Batman nüfusu ile kabuğuna sığmazken, nihayet şehri yoktan var eden petrol emekçilerinin ve kentin sembolünü anlatan bir heykele sahip oldu. Geçmişte bu kenti aşı, işi ve umutları olan kara altın petrol kenti eski yıllarını arıyor. Türkiye Petrolleri bağrında çalıştırdığı 7 bin çalışanı ile binlerce nüfusun ekmeği oldu. Türkiye Petrolleri’nin son yıllarda küçültülüp TPIC’e devredilmesinden sonra adeta kapısına kilit vurulmuş halde. O kocaman tesisler, binlerce emekçinin TP’nin kapısından girip çıkması Batman esnafının umudu iken bu sektör tamamen bitirildi.  

Bölgede tütüncülük, tarım ve hayvancılığın yanı sıra petrol sektörünün de özelleştirilmesi ile Batman bir emekli kenti haline getirilmiş halde. Yıllar önce yatırım ve hizmetlerin yapıldığı Batman’ın ekmek kapısı Türkiye Petrolleri umut kapısı olmaktan çıkmış halde. Türkiye’de işsizlik istatistiklerinin en başında olan Batman’da yatırımlarından da tık yok. Sağlık, sanayi, eğitim gibi bir çok alanda SOS veren bu kentte kim hizmet edecek? Geçmişten bugüne bir çok siyasi ve idarecinin yatırım haberleri maalesef söylemden öteye gidemedi. Batman’ın yeni yapılacak hastanesi, uçak seferleri, yüksek hızlı tren gibi projelerinin ağır aksaklığı hepimizin malumu. Bölge illerini katlayacak nüfusa sahip olan Batman sahipsizliğinden ötürü yatırım alamıyor. Geçtiğimiz günlerde kenti sembolize eden petrol emekçilerinin heykeli hepimizi sevindirirken, bir o kadar da burukluk yaşattı bize. Petrol sektörünün başkenti Batman’da heykel ve geçmiş ile anılacağız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları