21 Temmuz 2019 - Pazar

Batmanlılık bilinci artmalı

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

600 Bin nüfuslu Batman’da uçak sefer sayılarının düşürülmesi Batman'daki STK ve İş Dünyasını harekete geçirdi. Batman-İstanbul ile Batman-Ankara seferlerinin düşürülmesi, Batman-Antalya ve Batman-İzmir seferlerinin iptali ile astronomik bilet fiyatlarına tepki gösteren İş Dünyası sefer sayılarının yeniden arttırılması talebinde bulundu.

Aylardır uçak sefer sayılarında büyük düşüşlerin olduğuna dikkat çeken Batmanlılar, çevre illerdeki sefer sayılarının devam ettiğine, komşu illerde yurt dışına bile seferlerinin yapıldığına dikkat çekmişlerdi. Geçtiğimiz hafta sosyal medyada paylaşım yapan Batmanlı Uluslararası Sanatçısı Ahmet Güneştekin'in  çağrısına destek veren FOX TV haber ve yorumcusu İsmail Küçükkaya da sorunu ekranlara taşıdı. 

Batman Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğündeki açıklamaya kentteki 50 STK  temsilcisi de destek verdi. Ortak açıklamayla sorunu dile getiren BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman'ın 600 binlik nüfusunun yanı sıra komşu ilçelerle birlikte 1 milyon nüfusa hizmet verildiğini, Batman nüfusuna eşdeğer illerde günlük 14 uçak seferinin düzenlendiğini, bilet fiyatlarının da Batman'daki kadar yüksek olmadığını söyledi. Başkan Demir, Batman-İzmir ile Batman-Antalya seferlerinin yeniden açılması, Batman-Ankara ve İstanbul seferlerinin arttırılmasını istedi. Evet, Batman Park önünde yapılan Basın açıklaması yerinde bir karardı. BATSO'nun  öncülüğünde yapılan bu açıklamaya tüm esnafların, STK'ların, siyasilerin ve halkın destek vermesi gerekirdi.

Oysa gazete sayfalarında boy boy açıklamada bulunan bazı işadamları ve siyasi parti temsilcileri ile dernekler yoktu. Aylar önce sorunu yetkililere ilettiklerini (!) gazetelerde sipariş haberle gündeme gelenlerin icraatları havadan öteye gidemediği bir daha belgelendi.  Son dönemlerde eğitim, sanayi ve yatırımda gerileyen Batman artık sessizliği bozmalı ve hakkettiği yatırım için çaba harcamalı. BATSO'nun öncülük ettiği açıklama gibi kentteki STK’lar ile İş Dünyası sesini daha da yükseltmeli  ve bu kentte Batmanlılık bilinci artmalı…

HASANKEYF ELDEN GİDERKEN

Yıllardır Hasankeyf sular altında kalacağıyla gündemde.  Onlarca  STK, çevreci - doğa ve tarih severlerin çabasına rağmen projede değişim olmadı. Yıllarca süren eylem ve açıklamalara rağmen tarihi eserler bir bir yeni yerleşim alanındaki (Yeni Hasankeyf'e) taşındı. Kale betonlaştı, kısacası Hasankeyf inşaat şantiyesine dönüştürüldü ve halen çalışmalar da sürmekte. Kısacası Hasankeyf sulara gömülme gününü bekliyor. Antik Kentin  suya gömülmesinin en büyük destekçisi de Hasankeyfliler oldu. İstimlak parası üzerinde hayaller kuranlar Batman ve bölgedeki emlak fiyatlarının da uçmasına neden oldu. Batman'da bir daire fiyatı 250 bin TL iken, havadan gelen parayla evler 300 ila 400 bin TL arasında alıcı buldu.

Tarihin sular altında kalmasına neden olanlar bugün de turizme büyük darbe vurmakta! Yerli turistlerin bir yemek ve bir çay içtikleri mekanlarda fahiş fiyattan ötürü hala sitemlerini dile getirmekteler. Hasankeyf’in  yerel yönetimi ve idarecileri esnafı hiç denetliyor mu? Artık kimselerin uğramaz olduğu tarihi kent kazık fiyatlarla anılmasın. Yetkililerin arada bir denetim yapmasını hatırlatıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları