10 Eylül 2017 - Pazar

HAK ARAMAK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bugünkü yazıma hak aramak başlığını yakıştırdım neden mi? Sebebini yazının içinde belirteceğim. Malumunuz Batman ve anız yangınlarını tüm basının sık sık işlediği bir konu. Batman çiftçileri bölge illerine nazaran daha duyarlı ve temkinliler. Yine de içlerinde anız yakma gereği duyan canlı ve doğa düşmanı olanlar yok değil. Artık anız yaka moduna girmek üzereyiz. Bismil ve Silvan çiftçilerinin en büyük zararını gören maalesef Batman halkıdır. Konumu itibariyle en dip noktada kurulan kentin üzerinde dumanlar eksilmez tarlada anız yangınlarında ölen yüzlerce canlının yanı sıra Batman halkı da nefes alamaz duruma girmekte.

Tarih : 24 Eylül 2016

Yer : Batman Bismil yolu 35. kilometre.

Olay : Anız yangını sonucu zincirleme trafik kazası.

Evet tam bir yıl önce taziye ve bayram ziyareti için gittiğimiz Bismil karayolunda yaşanan anız yangın sonucu kullandığım arabayı kontrol ederek durabilmeme rağmen arkamdan gelen bir binek aracın bize çarpması sonucu yaşanan kazaya bizlerde dahil olduk. Çok şükür kötü yara almadan kazayı maddi hasarla atlatmıştık ama yaşanan kazada onlarca araç pert olurken, onlarca kişi de feci şekilde yaralanmıştı.

Yaşanan kabus gibi kazada Allah u Teala canımızı bağışlamıştı. Ben ve benim gibi onlarca anız zade o günün ardından ilgili karakola gidip tarlasını yakan o güzü aç doğa ve canlı düşmanı çiftçiye dava açmak için girişimde bulunduk. Yakın dost ve arkadaşlarımızın, ‘şikayetçi olsanız bile sonuç alamazsınız’ ısrarlarına rağmen şikayetçi olduk ama ne yazık ki aradan kocaman bir yıl geçmesine rağmen kaza ve mahkeme hakkında bilgilendirilmedik. Oysa kaza sırasında insanlar o çiftçinin birkaç kuruşu için canından olurken, ilgililer o zat-ı çağırma zahmetinde bulundu mu? İnsan hayatı ucuz ama Batman ve Güneydoğu’da insan hayatı daha da ucuz!

Yeniden anız yakma sezonuna başlamadan yetkilileri ve çevrecileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yetkililerin, anız yakan çiftçilere çok komik cezalar yerine DOĞRUDAN DESTEKLERİNİ KESMELERİ gerekmektedir. O zaman anız yakan çiftçiler tarlalarının kazaen bile yakılmaması için bekçi bile koyacaklar…

Kazasız ve güzel bir doğa dileğiyle…

SEÇİME DOĞRU

7 Ekim tarihinde seçim takvimini belirleyen BATSO seçimleri için aday ve gruplar renk vermeye başladı.

Son yıllarda Organize Sanayi Bölgesi ile ithalata yönelen Batmanlı işadamları ve sanayiciler BATSO seçimleri için gruplar kurmuş durumda. Şu ana kadar 10’un üzerindeki Başkan adayı seçimlere heyecan getirdi. ‘Batmanlı’ işadamları ve girişimciler Oda da hantallığı ortadan kaldıran Başkandan yana olacaklarını belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları