28 Şubat 2018 - Çarşamba

VEKİLE VAR, VATANDAŞA YOK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bizler, Vekillerimizin aldığı maaşları hiç bir zaman dile getirmedik ve onların aldığı büyük meblağdaki maaşlarını kesinlikle eleştirmedik. 23 bin TL maaş alan Vekillerimizin diş sorunları, telefon ücretleri bilindiği gibi Meclis tarafından karşılanmaktadır. Buna da kesinlikle karşı değiliz ama söz konusun vatandaşın sorununa gelince neden kılı kırk yardıklarını anlamak mümkün değil. Son olarak diş sorunları için de bir karar alındı ki evlere şenlik. Vekilin 6 iken 12 dişe çıkarılan ücretsiz diş implantı vatandaşa gelince ne yazık ki sadece ölmeyecek kadar bir kısıtlama getirilmesine neden Vekillerimizin karşı çıkmadıklarına da hayret etmemek mümkün değil.

Şunu hemen belirtmekte yarar görüyorum ki Vekillerin sadece Rabbena Hep Bana zihniyetiyle hareket ettikleri algısı oluşmuştur bizde. Emekli kesimin enflasyon oranında zamma mahkum edilmesi ile emekliye rahat gün yüzü göstermeyenlerin söz konusu kendilerine gelince milyonlarca zammı hemen el kaldırıp kabullenmelerini kesinlikle içimize sindiremiyoruz. Vekile gelince akan sular durur da emekli, asgari ücretli ve memura gelince muslukların vanası sadece damla akıtmaya çalışılmaktadır. Kendilerinde başka başkasına bu denli cimri davranan bir zihniyet elbette ki hep kendisini düşünür.

Yıllardır ülkemizin çalışanlarının alın terine gösterilen ihtimam! Zaten bellidir. Kendi vatandaşının refah düzeyini insan onuruna yaraşır bir düzeye ulaştırmak için ülke yönetimine soyunanların göreve geldikten sonra vatandaşı nasıl bir kenara ittiğini de biliyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan vatanına bu denli bağlı bir millet yoktur da milletini düşünmeyenlerin millete karşı vefa borçlarını yerine getirmeyenlerin millet nazarından hiç ama hiçbir değeri yoktur. Ülkemizdeki insanların mutlu olabilmesine olanak sağlamak, onların refah düzeyini yaşanır hale getirmekle yükümlü olanların bu güne kadar vatandaşına bakış açısının ne denli ihmalkarlığa uğradığını da biliyoruz. Sadece oyalama taktikleriyle milletini uyutmaya çalışanların bu millete olan vefa borçlarını ödemelerine de asla imkan yoktur.

1400 TL ile evini geçindirmeye çalışan asgari ücretlim, 1000 TL ile ikinci baharını yaşamaya çalışan gariban emeklim, zor koşullar altında işini en iyi şekilde yapıp vatanına karşı olan görevini yapan işçim, masa başında yıllarını dirsek çürütmekte geçiren unutulan memurum böylesi eziklik içinde yaşam mücadelesi veriyorsa ülkemi yönetenlerin başarıdan söz etmesi asla mümkün değildir. Seçim dönemlerinde milleti hatırlayıp çeşitli vaatler sıralayıp oylarını alabilme uğraşını verenler, seçilip gittikten sonra seçimden önceki uğraşı seçimden sonra neden millet adına yapmazlar akıl karı değildir. Millet hakkını helal etmemektedir. Bu millete vaatler sıralayıp vaatlerini yerine getirmeyenlerden davacıdır bilinsin. Bu milletin yüzünü bir kez olsun güldürme adına uğraş veren bir Bakanı ya da bir Vekili gören varsa lütfen bildirsin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları