17 Temmuz 2022 - Pazar

BAYRAMIN ARDINDAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

3 Yılın ardından ikincisi kutlanan Kurban bayramı sonrası yeniden beraberiz.  2019 yılının son aylarında Çin'de dünya geneline dağılan Covit-19 salgın hastalığı dünya coğrafyasında bir çok değişikliğe neden olmuş ve hala da olmakta.  Milyonlarca insanın yaşamına mal olan bu salgın hastalık bir çok gelenek göreneği de değiştirirken, ekonomide de derin tahribatlara neden olduğu hepimizin malumu.

Ölümcül etkisiyle milyonlarca kişiyi ölümle tehdit eden Covit 19 aylar sonra yapılan aşı ve tedbirlerle kontrol altına alınmaya çalışılırken son zamanlarda yeniden etkisini gösteriyor gibi. Türkiye geneli ve bölgemizde yeniden kendini his ettiren bu salgın ne yazık ki yine aramızda! Bayram sonrası Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere diğer hastanelerde de vakaların tespit edilmesi  olayın adeta habercisi oldu. Yaşanan süreçle birlikte en çok sıkıntı yaşayan elbette küçük esnaf, KOBİ ve küçük işletmeler oldu. Günlerce hatta haftalarca işyerlerini açamayan ve iş yapamayan bazı sektörler çalışanlarıyla birlikte çok sıkıntılı günler geçirmişti. Kontrol altına alınmaya çalışılan ve atılan bazı adımlarla kısmen normalleşmeye gidilen sürecin ardından vakaların yeniden yaşanması herkesi yeniden tedirginliğe itti.  Maddi ve manevi  olarak sıkıntılı süreçten geçen herkes yeniden bu salgınla karşı karşıya olduğu belli. Bayram ve tatilin ardından yeniden dönüşlerin olmasıyla vakaların daha da artmasından endişeler git gide artmakta. Dileğimiz vakaların yeniden artmaması ve vatandaşların tedbirleri elden bırakmaması olacaktır.

BODRUM DEĞİL, BATMAN...

 

Yaşanan düğünlerle birlikte Batman'daki ses kirliliği yeniden gündemde. Kentimiz ve bölgemizde yaz aylarının düğün sezonu  olduğu hepimizin malumu. Yıllardır bu gelenek böyle devam eder,  gayet de normal bir durum. A normal olan ne diye sorabilirsiniz elbette. Başlıkta dediğimiz gibi burası bir tatil beldesi değil.  Yani Bodrum, Marmaris, Antalya veya herhangi bir tatil beldesi...  Gece yarısı salonlarda biten düğünlerin ardından cadde ve meydanlarda bitmeyen korna sesleri, şehir merkezinde yakılan havai fişek ve kutlamalar! Ya Allah aşkına 600 bin nüfusa sahip bu şehirde yaşlısı, hastası, bebeği ve acısı olan onlarca aile yaşamakta! Gecenin bir yarısında patlama sesleriyle uyanan vatandaşlar neye uğradıklarını anlamaya çalışırken birileri de eğlenmeye nara atmaya çalışıyor.

Elbette bu şehirde yaşanan tüm güzel şeylere herkes ortak olmaya çalışır, yeter ki güzellik olsun, mutluluk olsun. Çünkü bu şehir geçmişte çok sancılar çok acılar çekti. Güzellik ve mutluluk en çok ta bu şehrin hakkı.  Ama kimseyi korkutmadan, ürkütmeden.  Yaz aylarında Batman'ın vazgeçilmezi olan düğünlerin ardından eğlencenin de belli bir dozda olması, insanları rahatsız etmeyeceği şekilde olduğuna inanıyorum. Bu konuya yetkililerin de, kutlamaların belli zaman diliminde yapılması için çalışmalar yapması gerektiğine inanıyorum.

Güzel bir hafta dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları