19 Nisan 2020 - Pazar

SALGINI ALDIRAN YOK!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son aylardır dünyanın, ülkemizin ve kentimizin değişmeyen tek gündemi elbette koronavirüs salgını. Batman yerelde de yayın yapan tüm gazetelerin manşetlerinde koronavirüs. Tüm gazetelerin haberlerinin %80’i elbette bu salgınla ilgili. Olması gereken de budur.

Batman’ın ilçelerinde başlayan karantinalı evler sayısında artışlar yükselirken bu sayı kent merkezine de sıçradı.  Batman merkezde de her gün karantinalı evlerin sayısında da artışlar tırmanmakta.  Bahçelievler, Çamlıtepe, Gültepe, Cudi ve İpragaz mahallelerinden sonra Organize Sanayi Bölgesindeki bir işletmenin de karantinaya alındığından tüm Batmanlılar haberdar iken, vatandaşların hiçbir şey olmamış gibi davranışları duyarlı insanları hayretler içerisinde bırakmakta.

Kamuoyunda paylaşılan haberleri izleyen bazı kesimlerin vaka sayısının az oluşuna inanarak kendilerini dışarıya atmayı adeta bir görev bilmekte.  İşi olan ve olmayan çok kişi cadde ve meydanlarda! Batman’daki vakaları yerel gazetelerde takip eden İstanbul’daki Batmanlılar  işin ciddiyetinde. Yaptığımız haber ve yorumlara “Lütfen koronayı hafife almayın. Bir süre sabırlı olun, İstanbul’un cadde ve sokakları boş’’  mesajları yağmakta. Ama ne yazık ki Batman’da salgına aldıran yok gibi.

İYİMSER TABLO ÇİZMEYE GEREK YOK

Gittikçe etkisini gösteren bu salgının sonuçları gün ışığı gibi ortada. İlk vaka sayısı 7 kişinin açıklanmasının ardından bir zafer kazanılmış gibi Batmanlılar çarşı-pazara döküldü. Ama bir anda da sayı 100‘leri aştı. Elbette bu salgın kuştan, böcekten ve havadan bulaşmıyor. Bunu bulaştıran sadece insanlardır. Demek ki çarşıda-pazarda sohbetlerde koyu sohbetler ve temaslar sonucu bu hastalık yükselişe geçmekte. İnşallah yanılıyor olacağım ama korktuğum tek şey bu salgının kentimiz ve bölgemizde daha etkili olacağı yönünde.

Neden derseniz hiçbir şeyde kural tanımadığımız gibi burada da keyfimize göre hareket etmekteyiz. (Trafikte alış verişte vb.) gibi. Vaka sayısının kent merkezi ve tüm ilçelerde yaşandığı hepimizin malumu. Bunu gizlemenin ve az göstermenin bir manası olmamalı bence. Rakam ne ise o en azından insanlar durumun ciddiyetinde olacak. Konu ile ilgili Batman’da Valilik görevini yapmış ve şu an aramızda olmayan rahmetli Recep Kızılcık’ın bir sözünü hatırlatmak isterim. “Pisliğin üstü örtülmez. Siz örttükçe o daha da kokar” ifadelerinin ne kadar doğru olduğunu göstermiyor mu?

MASKE VAR–MASKE YOK…

Koronavirüsün aylarca etkisi devam ederken onlarca tedbir ve yasaklar da yürürlüğe girdi. İnsanların en doğal hakkı korumak ve korunmaktır. Uzmanlar aylardır televizyon ekranlarında vatandaşları bilgilendirmeye devam ede dursun Batman’da bir maske sıkıntısının olduğunun kanısındayım. Organize Sanayi Bölgemizden gün aşırı şekilde onlarca haber yapmaktayız. “A firmasının açıklaması günde 500 bin maske üretiyoruz, B firması günde 300 bin maske üretiyoruz, C firması günlük 400 bin maske üretiyoruz” denilmekte.  Evet  irili-ufaklı onlarca imalatçı bu çalışmalarını kamuoyu ile paylaşırken  Batman maskesiz. Bu üretilen maskeler Amerika ya mı, Çine mi gidiyor anlamadık gitti. Demek dünyaya buradan maske gönderiyoruz! Büyük illerde adrese dayalı maske dağıtımı sağlanırken, Batman hala maskesiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları