16 Şubat 2018 - Cuma

Sağlıkta sorunlar bitecek gibi

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Bir zamanlar en ufak bir baş ağrısında bile Diyarbakır’a havale edilen hastalar artık kendi illerinde her türlü sağlık hizmetini görüyor olmaları Batman için son derece sevindirici bir gelişmedir. Kaliteli bir hizmetin sunulduğu Batman’da sadece merkez değil, il ve ilçelerden de tedavi amacıyla tercih edilen bir il olmanın sevincini yaşamaktayız.

Günde 7 bin hastaya hizmet verdiği belirtilen Bölge Devlet hastanesinin yanı sıra kentteki özel hastaneler de bir o kadar hizmet veriyor. Modern sıhhi aletlerle donatılan hastanelerde her türlü hastalığa yanıt vermenin mümkün olduğunu gözlemlemekteyiz. Doktor sıkıntılarının olmaması ve artık her branştaki doktorların Batman’a severek gelmesi de apayrı bir sevindirici gelişmedir.

O denli hastaya hizmet veren Bölge Devlet hastanesine ilaveten yanı başında yapılmakta olan ve yakında yeniden ihaleye verilecek olan 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi ve artık ihale aşamasına gelen 500 yataklı hastanesinin de yapılacak olması sağlıkta hiçbir eksiğimizin olmayacağının bariz bir göstergesi olacaktır. Tüm bu gelişmeler elbette ki Batman adına sevindirici gelişmelerdir.

Bu şehrin gelişmesi ve dal budak büyümesi karşısında yapılan ve yapılacak olan sağlık hizmetleri kentin modern bir şehir olacağının da göstergesi olacaktır. Sadece sağlık alanında değil, hemen hemen tüm alanlarda büyük gelişmelere sahne olan kentte bu umutlu gelişmeler Batman olarak bizleri son derece mutlu kılmaktadır. Yıllardır ihmal edilen ve bir kasaba görüntüsü içinde olan Batman’ın artık modern bir şehir olma yolunda attığı emin adımlar bizlere eninde sonunda büyükşehir statüsüne doğru hızla götürmektedir.

Tüm bu gelişmeler olurken biz vatandaşlar olarak  artık kentlileşme imajını edinmemiz ve yapılan tüm bu güzellikleri koruma ve kollamak gibi bir sorumluluk üstlenelim diye hatırlatmak istedim. Şehrimizin temizliğine, şehrimizin modern görüntüsüne bizlerde elimizden geldiğince katkı sağlama gibi bir özveride bulunalım.

Sağlıkta, sporda, eğitimde hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir il olarak bizler de bu güzelliklere katkı sağlayarak şehrimizde mutlu yaşamanın fedakarlığını yapmaktan kaçınmayalım. Yepyeni bir Batman, hizmet kervanının artık en güzel şekilde başlatıldığı Batman artık bizim ve bizlerin gurur duyduğu duyabileceği bir şehir olarak hafızalarımızda yer edinsin istiyoruz. Bu arada tüm bu güzelliklerin olmasında emeği geçenleri tüm halkımız adına tebrik ediyor, onlara minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları