14 Haziran 2017 - Çarşamba

İFTARLAR GÖSTERİ ARACI OLARAK KULLANILMASIN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Mübarek Ramazan ayını yarılamış bulunduğumuz bu günlerde verilen iftarların tantanalı olmasını isteyen sözde hayırseverler ne yazıktır ki bunun bir gösteri aracı olmadığın mübarek ramazan ayına ters düştüğünü bilemeyecek kadar gözleri dünyayı ve gerçekleri göremez duruma gelmiş bulunmaktadır. Belediyemiz bilindi ği gibi Atatürk parkında her gün yaklaşık 2.500 kişiye iftar yemeği veriyor ve sanırım son yılların en büyük olayını gerçekleştiriyor ama iftar saatleri yaklaşırken orada uzun uzadıya oluşan insan kuyruklarını görmek de hiç de ramazan ayına yakışır bir durum değildir. Bir çok yerde ramazan ayı nedeniyle iftar yemekleri verilir ama böylesi kuyruklar oluşarak yapılmaz. İstanbul, Ankara, ve büyük şehirlerimizde verilen iftar yemeklerini izliyoruz da onlar daha önce y düzenli bir şekilde ayarlanmış masalara vatandaşı oturtur ve iftar saatine kadar vatandaş bu masalarda oturup ezanla birlikte iftarlarını açarlar. Bizde ise dedim ya son yolların en büyük olayını gerçekleştiren belediyemiz böylesi büyük bir organizasyonda insanların kuyruğa girmesi yerine parkta yüzlerce sandalye ve masalar kurarak böylesi kuyruk manzarasının oluşmasına mahal bırakmamalıydı. Ben belediyemizin Atatürk parkında ramazan ayı nedeniyle her gün veridği 2500 kişilik iftar yemeğinin son yılların en büyük olayını teşkil ettiğini belirtiyor, uzun uzadıya oluşan kuyruklara da bir çare bulunmasında yarar olacağını düşünüyorum.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK ESNAFI PERİŞAN

Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan belde mahallesi şevket Başak köprüsünü üst bölümü tamamlanıp trafiğe açılmasından sonra alt geçitlerin bitirilmesi ise ne yazıktır ki bir hayli uzadı. Şehir trafiğinin en önemli kavşaklarından biri olan bölgedeki trafik keşmekeşliğinin yanı sıra bölgedeki esnafın durumu bir hayli düşündürücü bir hal almış bulunmaktadır. Alt geçit yollarının kazılması, ardından çukurda kalan ve toz toprakla boğuşan esnaf kendi işyerine bile seyyar merdivenlerle gider duruma getirilmiş aylardır iş yapamaz hale getirilmişlerdir. Böylesine mağdur duruma düşürülen esnafın sessiz çığlıklarını duyan olmadı bu güne dek. Evet bölgemizdeki esnafın durumu içler acısı… Batman’da o kadar esnaf odaları ile sözde esnaf koruyucuları adı altında dernek kurduklarını sananlar, sadece tabela ve gösteriş meraklısı olmaktan öteye gidemediklerini bilmeleri gerekir. Ramazan ayı nedeniyle iftar yemeklerini vererek göz boyama taktiklerini yerine getirenlerin gerçek niyetleri ortaya çıkmıştır. Esnafın içi kan ağlarken burada esnafı koruyup kollamakla mükellef olanların konuya değinme gereğini bile duymamalarının bizler abesle iştigal olarak yorumlamaktayız. Esnafımızın durumunu en iyi şekilde dile getirip bu konuda çözüm getirilmesi gereğine inanan derneklere şimdiden teşekkür ediyoruz.

DİCLE ELEKTRİK BASINLA BULUŞTU

Dicle Elektrik dağıtım (DEDAŞ) Genel müdürü Murat Karagüzel :Genel müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, Dağıtım il müdürü Yusuf Acar ve Perakende müdürü serhat Öztürk ile kurumsal iletişim yöneticisi Atilla Korkmaz; batman’daki yerel ve ulusal b.asın temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Dicle Elektrik Dağıtım Genel müdürü Murat karagüzel, basını halkla arasında köprü görevini örmekte olduğunu belirterek kendilerinin de bu ramazan ayını da bir iftar yemeğiyle bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Karagüzel” Dicle Elektrik olarak bölgede 6 vilayete hizmet vermekteyiz. Batman’daki kayıp kaçak enerji yüzde 72 civarından yüzde 68 civarına düşmüştür. Mevsimsel olarak bu oranlar değişebiliyor mevzuat gereği uygulamalarımız son beş yılın tamamına tekabül etmiş durumdadır” Karagüzel’in açıklaması böyle. Bizler özellikle kış aylarında insan psikolojisini önemli ölçüde etkileyen elektrik kesintilerinin sonar erdirilmesini talep ettik. Umarım bu kesintilerin de sona erdirilmesi olacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları