21 Mayıs 2017 - Pazar

DUDAK UÇUKLATAN FİYATLAR…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da ne oluyor? Paris’ miyiz, İstanbul’da denize nazır villa’ mıyız anlamak mümkün değil. Batman’daki konut fiyatlarından yakınıp duruyoruz haklı olarak. Her daire başına 400- 500 bin lira arasında fiyat biçiliyor. Neymiş efendim akıllı bina imiş, nasıl akıllı binaymış ki böylesine fahiş fiyat biçiliyor.

TV ekranlarında her gün yapılan binalardaki fiyatları gözlemliyoruz da Batman ile mukayese edildiğinde oradaki fiyatların ne kadar makul olduğunu anlıyoruz da ilimizdeki konut fiyatlarındaki böylesine akıllara durgunluk veren fiyatlar karşısında şok geçirmemek kesinlikle mümkün olmuyor. Konut fiyatlarını bir kenara bırakalım, gelelim kira ücretlerine.

Bu konuda da bir pazarlık yapılırken istemeyerek de olsa kulak misafiri oldum. Buradaki kiralarda inanın değim Avrupa ülkelerindeki kira ücretlerini sollamış durumda Örneğin Gültepe ve Çamlıtepe’de 1700 ila 3000Tl arasında olduğu söyleniyor. E be kardeşim burada milletvekili mi oturacak, profesörler mi, doktorlar mı? Yani anlayacağınız burada dar gelirli insanın oturması kesinlikle mümkün görünmüyor. Batman’a deniz mi gelmiş bilemiyoruz, denize nazır villa mı satılıyor anlamak mümkün değil. Bu kadar uçuk fiyatlar karşısında nasıl bir tutum sergileniyor bilemem ama Batman sanki bir üretim şehri mi sayılıyor, ya da ekonomisinin artık refah düzeyine mi ulaşıldığı sanılıyor bilemiyoruz.

İstihdamın olmadığı işsizler ordusuna her geçen gün bir yenilerinin katıldığı bir ilde daire fiyatları ile kira ücretlerinin böylesine inanılmaz rakamlara ulaşılması anlaşılır değil. Daireleri yapanlar elbette ki kar amacı ile yapmaktalar ama el insaf var, bir daireyi mal oluşunun iki ya da üç katına satmaya kalkışmanın bir anlamı olmaz diye düşünüyoruz. Hani ilimiz işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalmaz, ekonomik alanda son derece refah düzeyine ulaşmış bir il olsa amenna derim ama ilimizin bu günkü durumu zaten hepimizin malumudur. Bir kiranın ücreti bu gün 1700- 3000 TL arasında değişiyor ise bunu karşılamak her babayiğidin harcı değildir.

Ha bu arada isteyen oturabilir ya da 400-500 bin liraya daire satın alabilir, buna elbette ki bir diyeceğimiz olmaz ama toplumsal bir yara içinde olan bir ilde böylesine fahiş fiyatların dolaşması gerçekten son derece düşündürücüdür. Yani fakirin bu ilde yaşama hakkının olmadığının da bir göstergesidir bu rakamlar. Biz gerek satılık daire fiyatları ile kira ücretlerinin ilimizde bu denli uçuk olmasını kesinlikle içimize sindiremiyoruz ama bunu elbette ki satıcılar içlerini sindirebiliyorlarsa buna da bir diyeceğimiz kesinlikle olamaz.

DSİ KANALI MİKROP YUVASI HALİNE GELMİŞ…

Batman barajı sol ve sağ sulama kanalları Batman ovasını elbette iki mükemmel bir sulamaya tabi tutmuş ve köylülerimizi sevince boğmuştur. DSİ ‘ye bağlı kanallar her yıl olduğu gibi kapaklarını açtı. Çiftçinin can damarı olan sulama kanalları binlerce dönüm araziye hayat veriyor.

Bunlar tabii ki alkışlanacak ve övgüye değer hizmetlerdir. Silvan’dan başlayan kanal Beşiri ilçemizin birçok köyüne ulaşıyor. Kent merkezi Gültepe ve Çamlıtepe semtlerinden geçen kanalın Yaşar Kemal Ormanı bölümleri Çamlıtepe ile Aydınkonak köyü bölümleri adeta yosun ve çöplerden geçilmez durum gelmiş bulunmaktadır. DSİ önceki yıl çalışmasını yarıda keserek kanalı kaderine terk etti. Semt sakinleri ikinci bir İluh faciasının yaşanmasından endişe etmekteler. Kanal neden temizlenmez orada yapılan görkemli parka inat böylesi içi mikrop saçan çöplerle dolu olması kanalın güzelliğini son derece etkilemektedir.

Yetkililerin böylesine yosunların bittiği, çöplerin yoğun bir şekilde bulunduğu kanalı temizleme gibi bir çalışmanın hala yapılmaması semt sakinlerini gerçek manada endişelendirmektedir. Her türlü hastalığa meydan verebilecek bu kanalın bir an evvel temizlenmesi ve muhteşem parkın yanından geçen bu güzelim kanalın pırıl pırıl akmasına olanak sağlanabilmesi için gereken çalışmanın bir an evvel yapılmasında son derece büyük bir yarar sağlayacaktır diye düşünüyoruz.

Semt sakinleri, kanalın temizlenmesi halinde hastalık ve mikrop endişesinden kurtulacaklarını belirtmekte ve gereken çalışmanın bir an evvel yapılmasını istemekteler. Bizler, vatandaşın tercümanıyız bu olumsuzluğu giderebilmek için görev kanal ile ilgili yetkililere kalmıştır. Dileğimiz yetkililer bu konuya gereken duyarlılığı gösterir ve semt sakinlerinin bu isteğine olumlu yanıt verirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları